Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedroomde aanwinst laat Fortuna Sittard zitten

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 16:22

Het huwelijk tussen José Rodríguez (24) en de Duitse middenmoter FSV Mainz is voorbij. De middenvelder heeft zijn contract laten ontbinden. Dat zet de deur naar het geïnteresseerde Fortuna Sittard open, maar tot een transfer lijkt het niet te komen.

Rodríguez, die afgelopen seizoen op huurbasis in Sittard speelde, heeft gekozen voor een contract bij Málaga. Die club komt uit op het tweede niveau in Spanje.

Financieel aantrekkelijker
Het enige dat Málaga en de Spaanse middenvelder scheidt, is een handtekening. Naar verwachting komt de transfer vrijdag of zaterdag rond. Dat is een hard gelag voor Fortuna Sittard, dat maandenlang werkte aan de komst van de verdedigende middenvelder en zelfs bijna rond was. Op het moment dat beide partijen elkaar tot de laatste details genaderd waren, kwam Málaga echter tussenbeide. Die club kwam naar verluidt met een aanbod dat financieel aantrekkelijker was. Daarnaast vindt het voor zijn familie prettiger om in thuisland Spanje actief te blijven.

Stofzuiger uit Villajoyosa
De stofzuiger uit Villajoyosa maakte afgelopen seizoen de nodige indruk in Sittard, ondanks een aantal onhandige acties die leidden tot rode kaarten. Hij werd door de technische staf gezien als een verlengstuk in het veld en was één van de spelers die het onervaren Fortuna Sittard bij de hand nam. Rodríguez kwam tot 28 wedstrijden en was daarin tweemaal trefzeker.

Supporter van Fortuna
Via Instagram neemt de middenvelder afscheid van Fortuna Sittard. "Ik wil de club bedanken voor alles. Na jaren was ik weer gelukkig. Ik wil de trainers, voorzitter en managers bedanken, maar vooral de supporters. Een erg gelukkige periode in mijn leven komt ten einde. Ik hoop deze kleuren ooit opnieuw te mogen dragen. Vanaf vandaag ben ik een supporter van Fortuna Sittard."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts