Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedraai over windmolenpark zorgt voor irritatie

Geplaatst opwoensdag 18 juli 2018 - 6:03

Een groot windmolenpark bij Venlo blijft de gemoederen bezighouden. De provincie heeft haar standpunt al een paar keer aangepast en dat tot ongenoegen van de betrokkenen.

De Venlose gemeenteraad schoot het plan voor negen gigantische windmolens langs het spoor in Blerick net voor de verkiezingen in maart af.

Heikel dossier
De Provincie Limburg besloot de gemeenteraad te overrulen en het plan er toch door te drukken. Toen de verantwoordelijke gedeputeerde Daan Prevoo opstapte, liet zijn opvolger Bob Ruers weten eerst met de omwonenden in gesprek wilde om draagvlak te creëren. Nu blijkt Ruers de negen windmolens er toch weer door te willen drukken. Tot ongeloof van de omwonenden. "Het blijft maar draaien, de provincie is dus helemaal niet betrouwbaar", zegt Jos Raedts van Actiegroep Windmolens Blerick.

Lees ook: Meer onderzoek nodig naar effecten windmolenpark Venlo

Draagvlak
Ook het Venlose gemeenteraadslid Leon van den Beucken van EENLokaal is het spoor bijster. Het wekt volgens hem de indruk dat er op het provinciehuis niet geluisterd wordt naar de inwoners en de gemeenteraad. "Draagvlak is het belangrijkste dat er is bij dit soort onderwerpen." Dat leek Ruers aanvankelijk ook te vinden, getuige zijn eerdere uitspraken, maar in een brief aan Provinciale Staten zegt hij nu de negen geplande windturbines toch door te willen drukken zonder eerst draagvlak te peilen.

Duurzaamheid
De nieuwe gedeputeerde zegt nu net als zijn voorganger dat de doelstellingen voor duurzaamheid vóór de bezwaren van omwonenden gaan. Het grootste bezwaar van de bewoners is gericht tegen vijf windmolens die te dicht bij woningen zijn gepland. Volgens Van den Beucken en Raedts zijn die niet eens nodig om de provinciale doelstellingen te bereiken. "Die worden met de vier overige windturbines al ruimschoots gehaald. Dit lijkt steeds meer een prestigeproject te worden."

Luister ook: Windmolenpark bij Venlo zorgt voor irritatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen