Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedoodverfde favoriet André Rieu leidt uitvaart-hitlijst

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 22:45

De muziek van André Rieu wordt grijsgedraaid op begrafenissen en crematies. De muziek van geen enkele andere artiest wordt zo vaak afgespeeld op uitvaarten als de uitvoeringen van de Maastrichtenaar.

Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzorger Monuta.

Vaste waarde
Rieu is al jaren een vaste waarde in de uitvaart-hitlijst. In de woensdag uitgebrachte ranking laat hij gerenommeerde begrafenisnummerartiesten als Frans Bauer en Marco Borsato achter zich. In de top-10 staan ook namen als Andrea Bocelli en Claudia de Breij. James Last is de laatste naam in het lijstje dat Monuta publiceerde.

Ave Maria
Kijkende naar de meest afgespeelde nummers op uitvaarten, moet Rieu zich tevreden stellen met een achtste plek met zijn uitvoering The Rose. Het door een waslijst aan artiesten uitgebrachte Ave Maria slaat in die ranglijst de klok, vóór Time to Say Goodbye (Andrea Bocelli & Sarah Brightman) en Mag Ik Dan Bij Jou (Claudia de Breij).

Inspiratie ontbreekt
Het is onbekend of het beeld bij Limburgse uitvaarten verschilt ten opzichte van het landelijke beeld. Al met al concludeert de uitvaartverzorger dat 'inspiratie ontbreekt' in de uitvaartmuziek top-10, gezien de traditionele muziekkeuze. Mensen met een uitvaart in het verschiet kunnen binnenkort inspiratie opdoen via een openbare playlist op muziekstreamservice Spotify.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen