Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedonder in organisatie Bospop: bestuursleden ontslagen

Geplaatst opmaandag 15 maart 2021 - 8:14

Een scheuring in het bestuur van muziekfestival Bospop in Weert heeft dit weekend geleid tot het ontslag van drie bestuursleden.

Volgens Bospop-oprichter en -directeur Peter Verkennis rommelde het al anderhalf jaar in het bestuur, maar de laatste maanden was er een 'onwerkbare situatie' ontstaan.

Splijtzwam
Het conflict spitst zich toe op de organisatie zelf. In de aanloop naar een wet die op 1 juli ingaat en die bepaalt dat er een onafhankelijk toezichthouder moet komen, wilde de organisatie terug van zeven naar drie bestuursleden. Dat bestuur moet zich bezighouden met beleid, zoals statuten, inhoudelijke regelementen en de toekomstvisie. Daarnaast moet er een managementteam komen dat de uitvoerende taken op zich neemt. Volgens directeur Peter Verkennis wil samenwerkingspartner en festivalorganisator Mojo dat de Bospop-organisatie uitvoering geeft aan die wet. "En dat gaan wij doen."

Overleg
Drie bestuursleden waren fel gekant tegen de wijziging. Vanwege de ontstane onwerkbare situatie zou dit drietal afgelopen zaterdag op de hoogte worden gebracht van hun ontslag. Peter Verkennis: "Er was één agendapunt, het voorgenomen besluit om de drie bestuursleden te ontslaan. Want uit fatsoen moet je mensen natuurlijk wel een beetje netjes van zoiets op de hoogte brengen". Maar op het laatste moment ging het gesprek in poppodium De Bosuil in Weert niet door.

Ongenode gasten
"Er waren mensen bij die niet waren uitgenodigd, onder wie een advocaat en de vriendin van een van de bestuursleden. En die wilden het gebouw niet verlaten. Het moddergooien was al begonnen." Daarop hebben de overige vier bestuursleden - Peter Verkennis, Geer van Tuel, Johan van de Moosdijk en Maria Wolter - zich teruggetrokken en besloten het trio Ed Sealtiel, Peter van Mierlo en Niek Houben te ontslaan.

Zwarte piet
Na het incident werden er verschillende mails rondgestuurd, waaronder een mail van de ontslagen bestuursleden. Daarin schrijven ze dat ze het niet eens zijn met hun ontslag en zich beraden op stappen. Ze leggen de schuld voor hun ontslag voornamelijk bij directeur Peter Verkennis. "Bospop is van iedereen en niet de 'one-man' show van Peter Verkennis." Verkennis wijst de beschuldiging resoluut van de hand: "We kunnen bestuursleden alleen maar ontslaan als de overige bestuursleden daar unaniem in zijn".

Toekomst
"We gaan ons nu beraden op wat er verder moet gebeuren", aldus Verkennis. Er moeten hoe dan ook verkiezingen worden gehouden om het nieuwe driekoppige bestuur te kiezen. Daarvoor had het ontslagen drietal zich ook verkiesbaar gesteld. Wanneer die verkiezingen worden gehouden, is nog niet bekend. "De drie ontslagen bestuursleden beweren dat het voortbestaan van Bospop op het spel staat, maar dat is niet zo. Bospop is niet afhankelijk van drie mensen. En op deze manier is in elk geval de samenwerking met Mojo veilig gesteld."

De drie ontslagen bestuursleden waren nog niet bereikbaar voor commentaar. Bospop staat dit jaar op de kalender voor 9, 10 en 11 juli.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen