Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedoe om vergunning: wethouder Landgraaf stapt op

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 16:28

Wethouder Marlies Dreissen van Landgraaf heeft per direct haar ontslag ingediend, om een discussie over een privébouwvergunning voor te zijn.

In haar ontslagbrief aan de gemeenteraad schrijft ze over 'een discussie omtrent een verleende bouwvergunning' voor de wethouder en haar man.

Wijs
"Als een prive kwestie onderwerp van publieke vragen dreigt te worden, moet je als wethouder de wijste zijn. Vooral om de discussie over mogelijke beïnvloeding te voorkomen", voegt ze daaraan toe.

Niet voorzien
In een telefonische toelichting vertelt de vertrekkend wethouder dat er een probleem is gerezen over de bouwvergunning voor een nieuwe woning voor Dreissen en haar gezin. Om te voorkomen dat het beeld ontstaat dat een wethouder zich bemoeit met haar eigen bouwvergunning, houdt Dreissen de eer nu aan zichzelf: "Dat er een verschil over de bouwvergunning is ontstaan, heb ik van tevoren niet kunnen voorzien."

Zetel
Bij de gemeenteraadsverkiezingen was Marlies Dreissen namens het CDA verkozen voor de gemeenteraad. Ze weet nog niet of ze die raadszetel nu in gaat nemen.

Portefeuille
Dreissen was namens het CDA wethouder volkshuisvesting, burgerparticipatie en ruimtelijke ontwikkeling. In de tijd dat Landgraaf op een gemeentelijke herindeling met Heerlen leek af te stevenen, was het Dreissen die de coalitie opblies om herindeling te voorkomen.

Lees ook: Coalitie gevallen, crisis in Landgraaf

Reactie
Burgemeester Raymond Vlecken schrijft in een reactie dat het college Dreissen 'met pijn in het hart' ziet vertrekken. Volgende week beslissen de overgebleven wethouders over een tijdelijke vervanging, zodat het CDA de tijd heeft een nieuwe wethouder te zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen