Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedoe om vergunning: wethouder Landgraaf stapt op

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 16:28

Wethouder Marlies Dreissen van Landgraaf heeft per direct haar ontslag ingediend, om een discussie over een privébouwvergunning voor te zijn.

In haar ontslagbrief aan de gemeenteraad schrijft ze over 'een discussie omtrent een verleende bouwvergunning' voor de wethouder en haar man.

Wijs
"Als een prive kwestie onderwerp van publieke vragen dreigt te worden, moet je als wethouder de wijste zijn. Vooral om de discussie over mogelijke beïnvloeding te voorkomen", voegt ze daaraan toe.

Niet voorzien
In een telefonische toelichting vertelt de vertrekkend wethouder dat er een probleem is gerezen over de bouwvergunning voor een nieuwe woning voor Dreissen en haar gezin. Om te voorkomen dat het beeld ontstaat dat een wethouder zich bemoeit met haar eigen bouwvergunning, houdt Dreissen de eer nu aan zichzelf: "Dat er een verschil over de bouwvergunning is ontstaan, heb ik van tevoren niet kunnen voorzien."

Zetel
Bij de gemeenteraadsverkiezingen was Marlies Dreissen namens het CDA verkozen voor de gemeenteraad. Ze weet nog niet of ze die raadszetel nu in gaat nemen.

Portefeuille
Dreissen was namens het CDA wethouder volkshuisvesting, burgerparticipatie en ruimtelijke ontwikkeling. In de tijd dat Landgraaf op een gemeentelijke herindeling met Heerlen leek af te stevenen, was het Dreissen die de coalitie opblies om herindeling te voorkomen.

Lees ook: Coalitie gevallen, crisis in Landgraaf

Reactie
Burgemeester Raymond Vlecken schrijft in een reactie dat het college Dreissen 'met pijn in het hart' ziet vertrekken. Volgende week beslissen de overgebleven wethouders over een tijdelijke vervanging, zodat het CDA de tijd heeft een nieuwe wethouder te zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen