Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedoe om vergunning: wethouder Landgraaf stapt op

Geplaatst opvrijdag 9 augustus 2019 - 16:28

Wethouder Marlies Dreissen van Landgraaf heeft per direct haar ontslag ingediend, om een discussie over een privébouwvergunning voor te zijn.

In haar ontslagbrief aan de gemeenteraad schrijft ze over 'een discussie omtrent een verleende bouwvergunning' voor de wethouder en haar man.

Wijs
"Als een prive kwestie onderwerp van publieke vragen dreigt te worden, moet je als wethouder de wijste zijn. Vooral om de discussie over mogelijke beïnvloeding te voorkomen", voegt ze daaraan toe.

Niet voorzien
In een telefonische toelichting vertelt de vertrekkend wethouder dat er een probleem is gerezen over de bouwvergunning voor een nieuwe woning voor Dreissen en haar gezin. Om te voorkomen dat het beeld ontstaat dat een wethouder zich bemoeit met haar eigen bouwvergunning, houdt Dreissen de eer nu aan zichzelf: "Dat er een verschil over de bouwvergunning is ontstaan, heb ik van tevoren niet kunnen voorzien."

Zetel
Bij de gemeenteraadsverkiezingen was Marlies Dreissen namens het CDA verkozen voor de gemeenteraad. Ze weet nog niet of ze die raadszetel nu in gaat nemen.

Portefeuille
Dreissen was namens het CDA wethouder volkshuisvesting, burgerparticipatie en ruimtelijke ontwikkeling. In de tijd dat Landgraaf op een gemeentelijke herindeling met Heerlen leek af te stevenen, was het Dreissen die de coalitie opblies om herindeling te voorkomen.

Lees ook: Coalitie gevallen, crisis in Landgraaf

Reactie
Burgemeester Raymond Vlecken schrijft in een reactie dat het college Dreissen 'met pijn in het hart' ziet vertrekken. Volgende week beslissen de overgebleven wethouders over een tijdelijke vervanging, zodat het CDA de tijd heeft een nieuwe wethouder te zoeken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen