Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen

Geplaatst opvrijdag 26 september 2014 - 20:18

De omstreden opening van het carnavalsseizoen in Heerlen krijgt halverwege een onderbreking, om stil te staan bij de slachtoffers van de vliegramp met de MH17.

De festiviteiten op 10 november beginnen rond 17.30 uur. Even na 20.00 uur wordt het feestprogramma een kwartier onderbroken voor:

* Een spreker
* Een gedicht
* Twee ingetogen liedjes
* Trompetsaluut The Last Post
* Een minuut stilte

Na die plechtigheden gaat het carnavalsprogramma weer verder.

Commotie
Er was veel commotie over de keuze van de Heerlense organisatie om de festiviteiten door te laten gaan op de dag van nationale herdenking. De gemeente trok de subsidie in. En Roermond besloot om de opening van het carnavalsseizoen af te gelasten.

België
De organisatie van Aod òp Nuj in Heerlen spiegelt zich in zekere zin aan België. In dat land zijn op 11 november altijd twee tegenstrijdige gebeurtenissen: de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog én de aftrap van het carnavalsseizoen.

In Lanaken, dicht bij Maastricht, hebben ze dat opgelost door beide evenementen niet direct op elkaar te laten aansluiten. Bestuursleden van de carnavalsvereniging nemen 's ochtends deel aan de oorlogsherdenking.

Overgangsmuziek
Daarna zorgen ze voor rustige overgangsmuziek, en in de middag barst dan het carnavalsfeest los, vertelde Jaco Lenaerts van de Raod Van Laon tot Aoke, de carnavalsvereniging van Lanaken. Hij was te horen bij Dennis & Tim op L1 radio.

Lees ook:
Aod op Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Opening carnavalseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Opening carnavalsseizoen Roermond afgelast

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Advies carnavalsverenigingen: 'Geen Aod op Nuj'
Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod òp Nuj niet onder indruk van kritiek
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen