Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedicht en trompetsaluut bij opening carnaval Heerlen

Geplaatst opvrijdag 26 september 2014 - 20:18

De omstreden opening van het carnavalsseizoen in Heerlen krijgt halverwege een onderbreking, om stil te staan bij de slachtoffers van de vliegramp met de MH17.

De festiviteiten op 10 november beginnen rond 17.30 uur. Even na 20.00 uur wordt het feestprogramma een kwartier onderbroken voor:

* Een spreker
* Een gedicht
* Twee ingetogen liedjes
* Trompetsaluut The Last Post
* Een minuut stilte

Na die plechtigheden gaat het carnavalsprogramma weer verder.

Commotie
Er was veel commotie over de keuze van de Heerlense organisatie om de festiviteiten door te laten gaan op de dag van nationale herdenking. De gemeente trok de subsidie in. En Roermond besloot om de opening van het carnavalsseizoen af te gelasten.

België
De organisatie van Aod òp Nuj in Heerlen spiegelt zich in zekere zin aan België. In dat land zijn op 11 november altijd twee tegenstrijdige gebeurtenissen: de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog én de aftrap van het carnavalsseizoen.

In Lanaken, dicht bij Maastricht, hebben ze dat opgelost door beide evenementen niet direct op elkaar te laten aansluiten. Bestuursleden van de carnavalsvereniging nemen 's ochtends deel aan de oorlogsherdenking.

Overgangsmuziek
Daarna zorgen ze voor rustige overgangsmuziek, en in de middag barst dan het carnavalsfeest los, vertelde Jaco Lenaerts van de Raod Van Laon tot Aoke, de carnavalsvereniging van Lanaken. Hij was te horen bij Dennis & Tim op L1 radio.

Lees ook:
Aod op Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Opening carnavalseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Opening carnavalsseizoen Roermond afgelast

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Advies carnavalsverenigingen: 'Geen Aod op Nuj'
Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies
Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj zoekt geld na afblazen subsidie
Aod òp Nuj niet onder indruk van kritiek
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen