Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedetineerden zweten voor het goede doel

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 20:08

Ongeveer tweehonderd gevangenen en begeleiders hebben dinsdag in de Roermondse bajes meegedaan aan een actie voor het goede doel.

Ze haalden geld op voor Spieren voor Spieren.

Sport
Met tal van sportactiviteiten - zoals voetbal, fitness, spinning en rennen - werd geld ingezameld. Dat gebeurde in aanwezigheid van topjudoka Henk Grol, die ambassadeur is van Spieren voor Spieren. Het is niet bekend hoeveel de actie heeft opgeleverd.

Gulle gevers
Volgens een van de initiatiefnemers verdienen de gedetineerden in de gevangenis met diverse werkzaamheden twaalf euro per week. "Als je dan bedenkt dat ze toch gemiddeld 4 of 5 euro per man afstaan voor de actie, dan is dat heel behoorlijk."

Ook volgend jaar willen de gevangenen weer een inzamelingsactie houden, maar dan voor een ander goed doel.

Video: L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen