Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedetineerden zweten voor het goede doel

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 20:08

Ongeveer tweehonderd gevangenen en begeleiders hebben dinsdag in de Roermondse bajes meegedaan aan een actie voor het goede doel.

Ze haalden geld op voor Spieren voor Spieren.

Sport
Met tal van sportactiviteiten - zoals voetbal, fitness, spinning en rennen - werd geld ingezameld. Dat gebeurde in aanwezigheid van topjudoka Henk Grol, die ambassadeur is van Spieren voor Spieren. Het is niet bekend hoeveel de actie heeft opgeleverd.

Gulle gevers
Volgens een van de initiatiefnemers verdienen de gedetineerden in de gevangenis met diverse werkzaamheden twaalf euro per week. "Als je dan bedenkt dat ze toch gemiddeld 4 of 5 euro per man afstaan voor de actie, dan is dat heel behoorlijk."

Ook volgend jaar willen de gevangenen weer een inzamelingsactie houden, maar dan voor een ander goed doel.

Video: L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen