Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedetineerden zweten voor het goede doel

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 20:08

Ongeveer tweehonderd gevangenen en begeleiders hebben dinsdag in de Roermondse bajes meegedaan aan een actie voor het goede doel.

Ze haalden geld op voor Spieren voor Spieren.

Sport
Met tal van sportactiviteiten - zoals voetbal, fitness, spinning en rennen - werd geld ingezameld. Dat gebeurde in aanwezigheid van topjudoka Henk Grol, die ambassadeur is van Spieren voor Spieren. Het is niet bekend hoeveel de actie heeft opgeleverd.

Gulle gevers
Volgens een van de initiatiefnemers verdienen de gedetineerden in de gevangenis met diverse werkzaamheden twaalf euro per week. "Als je dan bedenkt dat ze toch gemiddeld 4 of 5 euro per man afstaan voor de actie, dan is dat heel behoorlijk."

Ook volgend jaar willen de gevangenen weer een inzamelingsactie houden, maar dan voor een ander goed doel.

Video: L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen