Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedetineerden trainen pups in gevangenis

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:28

Gedetineerden zijn vaak eenzaam. De stichting Dutch Cell Dogs wil daar iets aan doen door hen puppy's te laten trainen.

De trainingen vinden plaats in de gevangenis.

Bloeddruk
Betty Buijtels is medebedenker van het project. "Honden om je heen hebben zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat, je weer prettig voelt en een geluksgevoel ervaart", zegt ze. Inmiddels zijn er landelijk zeshonderd honden getraind door gedetineerden. Woensdag mochten de gevangenen in Ter Peel voor de derde keer de puppy's trainen.

Blij
Eva zit in de vrouwengevangenis in Ter Peel en herkent het gevoel. Maar sinds ze met de puppy's bezig is voelt ze zich beter: "Ik voel me vrijer, blijer en zie ze de toekomst zonniger in".

Mooie toekomst
Zaterdag voltooien de dames van de vrouwengevangenis de training en gaan de honden naar een nieuw baasje. Voor gevangene Eva een vervelend moment. "Ik had hond Bo het liefst in mijn cel, maar ben blij dat hij een mooie toekomst krijgt en dat ik hem de eerste lessen heb mogen geven."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen