Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedetineerden trainen pups in gevangenis

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:28

Gedetineerden zijn vaak eenzaam. De stichting Dutch Cell Dogs wil daar iets aan doen door hen puppy's te laten trainen.

De trainingen vinden plaats in de gevangenis.

Bloeddruk
Betty Buijtels is medebedenker van het project. "Honden om je heen hebben zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat, je weer prettig voelt en een geluksgevoel ervaart", zegt ze. Inmiddels zijn er landelijk zeshonderd honden getraind door gedetineerden. Woensdag mochten de gevangenen in Ter Peel voor de derde keer de puppy's trainen.

Blij
Eva zit in de vrouwengevangenis in Ter Peel en herkent het gevoel. Maar sinds ze met de puppy's bezig is voelt ze zich beter: "Ik voel me vrijer, blijer en zie ze de toekomst zonniger in".

Mooie toekomst
Zaterdag voltooien de dames van de vrouwengevangenis de training en gaan de honden naar een nieuw baasje. Voor gevangene Eva een vervelend moment. "Ik had hond Bo het liefst in mijn cel, maar ben blij dat hij een mooie toekomst krijgt en dat ik hem de eerste lessen heb mogen geven."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen