Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedetineerden trainen pups in gevangenis

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:28

Gedetineerden zijn vaak eenzaam. De stichting Dutch Cell Dogs wil daar iets aan doen door hen puppy's te laten trainen.

De trainingen vinden plaats in de gevangenis.

Bloeddruk
Betty Buijtels is medebedenker van het project. "Honden om je heen hebben zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat, je weer prettig voelt en een geluksgevoel ervaart", zegt ze. Inmiddels zijn er landelijk zeshonderd honden getraind door gedetineerden. Woensdag mochten de gevangenen in Ter Peel voor de derde keer de puppy's trainen.

Blij
Eva zit in de vrouwengevangenis in Ter Peel en herkent het gevoel. Maar sinds ze met de puppy's bezig is voelt ze zich beter: "Ik voel me vrijer, blijer en zie ze de toekomst zonniger in".

Mooie toekomst
Zaterdag voltooien de dames van de vrouwengevangenis de training en gaan de honden naar een nieuw baasje. Voor gevangene Eva een vervelend moment. "Ik had hond Bo het liefst in mijn cel, maar ben blij dat hij een mooie toekomst krijgt en dat ik hem de eerste lessen heb mogen geven."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen