Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedetineerden trainen pups in gevangenis

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 15:28

Gedetineerden zijn vaak eenzaam. De stichting Dutch Cell Dogs wil daar iets aan doen door hen puppy's te laten trainen.

De trainingen vinden plaats in de gevangenis.

Bloeddruk
Betty Buijtels is medebedenker van het project. "Honden om je heen hebben zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat, je weer prettig voelt en een geluksgevoel ervaart", zegt ze. Inmiddels zijn er landelijk zeshonderd honden getraind door gedetineerden. Woensdag mochten de gevangenen in Ter Peel voor de derde keer de puppy's trainen.

Blij
Eva zit in de vrouwengevangenis in Ter Peel en herkent het gevoel. Maar sinds ze met de puppy's bezig is voelt ze zich beter: "Ik voel me vrijer, blijer en zie ze de toekomst zonniger in".

Mooie toekomst
Zaterdag voltooien de dames van de vrouwengevangenis de training en gaan de honden naar een nieuw baasje. Voor gevangene Eva een vervelend moment. "Ik had hond Bo het liefst in mijn cel, maar ben blij dat hij een mooie toekomst krijgt en dat ik hem de eerste lessen heb mogen geven."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen