Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde ziet niks in eigen provinciaal woonbedrijf

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 6:23

Gedeputeerde Andy Dritty ziet niks in een provinciaal woonbedrijf. Wel wil hij samen met woningbouwcorporaties en andere partijen de problemen op de woningmarkt aanpakken.

Dritty maakte dat duidelijk in de statencommissie voor ruimte.

Plan
D66 lanceerde bijna een jaar geleden in zijn verkiezingsprogramma het idee van een provinciaal woonbedrijf. Dat zou met name een einde moeten maken aan het tekort van zo’n duizend huurwoningen in het zogeheten middensegment. Dat wil zeggen met een huur van 700 tot 1100 euro per maand. Ook zouden er meer starters- en seniorenwoningen moeten komen.

Geen taak
Het woonbedrijf moest leningen verstrekken aan beleggers en projectontwikkelaars om die huizen te bouwen. In juni van dit jaar brak toen nog D66-gedeputeerde Hans Teunissen nogmaals een lans voor die aanpak. Maar huidig gedeputeerde Andy Dritty vindt het niet voor de hand liggen dat de provincie woningen gaat inkopen. “Met alle verantwoordelijkheden en zaken die daarbij horen”, zo zei hij in de statencommissie. Hij ziet dat niet als een provinciale taak.

Alternatief
Binnenkort komt hij wel met een voorstel voor een soort provinciale aanpak van de problemen op de woningmarkt, samen met corporaties en andere partijen. “Een andere vorm van woonbedrijf”, aldus Dritty. Ook komt hij dan met speerpunten op woningbouwgebied voor de komende jaren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen