Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde ziet niks in eigen provinciaal woonbedrijf

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 6:23

Gedeputeerde Andy Dritty ziet niks in een provinciaal woonbedrijf. Wel wil hij samen met woningbouwcorporaties en andere partijen de problemen op de woningmarkt aanpakken.

Dritty maakte dat duidelijk in de statencommissie voor ruimte.

Plan
D66 lanceerde bijna een jaar geleden in zijn verkiezingsprogramma het idee van een provinciaal woonbedrijf. Dat zou met name een einde moeten maken aan het tekort van zo’n duizend huurwoningen in het zogeheten middensegment. Dat wil zeggen met een huur van 700 tot 1100 euro per maand. Ook zouden er meer starters- en seniorenwoningen moeten komen.

Geen taak
Het woonbedrijf moest leningen verstrekken aan beleggers en projectontwikkelaars om die huizen te bouwen. In juni van dit jaar brak toen nog D66-gedeputeerde Hans Teunissen nogmaals een lans voor die aanpak. Maar huidig gedeputeerde Andy Dritty vindt het niet voor de hand liggen dat de provincie woningen gaat inkopen. “Met alle verantwoordelijkheden en zaken die daarbij horen”, zo zei hij in de statencommissie. Hij ziet dat niet als een provinciale taak.

Alternatief
Binnenkort komt hij wel met een voorstel voor een soort provinciale aanpak van de problemen op de woningmarkt, samen met corporaties en andere partijen. “Een andere vorm van woonbedrijf”, aldus Dritty. Ook komt hij dan met speerpunten op woningbouwgebied voor de komende jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen