Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde ziet niks in eigen provinciaal woonbedrijf

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 6:23

Gedeputeerde Andy Dritty ziet niks in een provinciaal woonbedrijf. Wel wil hij samen met woningbouwcorporaties en andere partijen de problemen op de woningmarkt aanpakken.

Dritty maakte dat duidelijk in de statencommissie voor ruimte.

Plan
D66 lanceerde bijna een jaar geleden in zijn verkiezingsprogramma het idee van een provinciaal woonbedrijf. Dat zou met name een einde moeten maken aan het tekort van zo’n duizend huurwoningen in het zogeheten middensegment. Dat wil zeggen met een huur van 700 tot 1100 euro per maand. Ook zouden er meer starters- en seniorenwoningen moeten komen.

Geen taak
Het woonbedrijf moest leningen verstrekken aan beleggers en projectontwikkelaars om die huizen te bouwen. In juni van dit jaar brak toen nog D66-gedeputeerde Hans Teunissen nogmaals een lans voor die aanpak. Maar huidig gedeputeerde Andy Dritty vindt het niet voor de hand liggen dat de provincie woningen gaat inkopen. “Met alle verantwoordelijkheden en zaken die daarbij horen”, zo zei hij in de statencommissie. Hij ziet dat niet als een provinciale taak.

Alternatief
Binnenkort komt hij wel met een voorstel voor een soort provinciale aanpak van de problemen op de woningmarkt, samen met corporaties en andere partijen. “Een andere vorm van woonbedrijf”, aldus Dritty. Ook komt hij dan met speerpunten op woningbouwgebied voor de komende jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen