Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde ziet niks in eigen provinciaal woonbedrijf

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 6:23

Gedeputeerde Andy Dritty ziet niks in een provinciaal woonbedrijf. Wel wil hij samen met woningbouwcorporaties en andere partijen de problemen op de woningmarkt aanpakken.

Dritty maakte dat duidelijk in de statencommissie voor ruimte.

Plan
D66 lanceerde bijna een jaar geleden in zijn verkiezingsprogramma het idee van een provinciaal woonbedrijf. Dat zou met name een einde moeten maken aan het tekort van zo’n duizend huurwoningen in het zogeheten middensegment. Dat wil zeggen met een huur van 700 tot 1100 euro per maand. Ook zouden er meer starters- en seniorenwoningen moeten komen.

Geen taak
Het woonbedrijf moest leningen verstrekken aan beleggers en projectontwikkelaars om die huizen te bouwen. In juni van dit jaar brak toen nog D66-gedeputeerde Hans Teunissen nogmaals een lans voor die aanpak. Maar huidig gedeputeerde Andy Dritty vindt het niet voor de hand liggen dat de provincie woningen gaat inkopen. “Met alle verantwoordelijkheden en zaken die daarbij horen”, zo zei hij in de statencommissie. Hij ziet dat niet als een provinciale taak.

Alternatief
Binnenkort komt hij wel met een voorstel voor een soort provinciale aanpak van de problemen op de woningmarkt, samen met corporaties en andere partijen. “Een andere vorm van woonbedrijf”, aldus Dritty. Ook komt hij dan met speerpunten op woningbouwgebied voor de komende jaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen