Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde zeer verbaasd over 'lastige' staatssecretaris

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 11:20

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus is zeer verbaasd dat PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma lastig doet over de 37 miljoen euro subsidie van het Rijk voor de tramlijn Hasselt-Maastricht.

In een vergadering van het Limburgs Parlement reageerde Mackus op een brief van de staatssecretaris waarin zij stelt dat op 1 januari 2016 nog niet begonnen is met de werkzaamheden voor de tram. Terwijl dat wel één van de voorwaarden was voor de subsidie.

Niet waar
Gedeputeerde Mackus zegt dat het aantoonbaar niet waar is. Zo zijn er volgens hem metingen op het tracé uitgevoerd, ook is er bodemonderzoek gedaan en is al geld uitgegeven voor kabels en leidingen. Het Rijk is daarvan ook in brieven op 22 september en 22 december 2015 van op de hoogte gesteld, aldus de gedeputeerde.

Hij vindt het daarom heel vreemd dat daar nu pas 14 maanden later - op 27 januari 2017 - een reactie op komt van de staatssecretaris.

Vertrouwen
Binnenkort overlegt Mackus met de staatssecretaris over het meningsverschil. Hij stelt het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop. Volgens hem is de rijkssubsidie voor de tram Hasselt-Maastricht niet in gevaar en wordt die dan ook niet teruggevorderd.

Lees hier meer over de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Definitief: dubbel spoor tussen Heerlen en Aken
Limburgse politiek verbaasd over financieel tekort Maaslijn
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan voor tramlijn
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen