Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde zeer verbaasd over 'lastige' staatssecretaris

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 11:20

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus is zeer verbaasd dat PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma lastig doet over de 37 miljoen euro subsidie van het Rijk voor de tramlijn Hasselt-Maastricht.

In een vergadering van het Limburgs Parlement reageerde Mackus op een brief van de staatssecretaris waarin zij stelt dat op 1 januari 2016 nog niet begonnen is met de werkzaamheden voor de tram. Terwijl dat wel één van de voorwaarden was voor de subsidie.

Niet waar
Gedeputeerde Mackus zegt dat het aantoonbaar niet waar is. Zo zijn er volgens hem metingen op het tracé uitgevoerd, ook is er bodemonderzoek gedaan en is al geld uitgegeven voor kabels en leidingen. Het Rijk is daarvan ook in brieven op 22 september en 22 december 2015 van op de hoogte gesteld, aldus de gedeputeerde.

Hij vindt het daarom heel vreemd dat daar nu pas 14 maanden later - op 27 januari 2017 - een reactie op komt van de staatssecretaris.

Vertrouwen
Binnenkort overlegt Mackus met de staatssecretaris over het meningsverschil. Hij stelt het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop. Volgens hem is de rijkssubsidie voor de tram Hasselt-Maastricht niet in gevaar en wordt die dan ook niet teruggevorderd.

Lees hier meer over de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Definitief: dubbel spoor tussen Heerlen en Aken
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan voor tramlijn
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen