Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde zeer verbaasd over 'lastige' staatssecretaris

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 11:20

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus is zeer verbaasd dat PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma lastig doet over de 37 miljoen euro subsidie van het Rijk voor de tramlijn Hasselt-Maastricht.

In een vergadering van het Limburgs Parlement reageerde Mackus op een brief van de staatssecretaris waarin zij stelt dat op 1 januari 2016 nog niet begonnen is met de werkzaamheden voor de tram. Terwijl dat wel één van de voorwaarden was voor de subsidie.

Niet waar
Gedeputeerde Mackus zegt dat het aantoonbaar niet waar is. Zo zijn er volgens hem metingen op het tracé uitgevoerd, ook is er bodemonderzoek gedaan en is al geld uitgegeven voor kabels en leidingen. Het Rijk is daarvan ook in brieven op 22 september en 22 december 2015 van op de hoogte gesteld, aldus de gedeputeerde.

Hij vindt het daarom heel vreemd dat daar nu pas 14 maanden later - op 27 januari 2017 - een reactie op komt van de staatssecretaris.

Vertrouwen
Binnenkort overlegt Mackus met de staatssecretaris over het meningsverschil. Hij stelt het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop. Volgens hem is de rijkssubsidie voor de tram Hasselt-Maastricht niet in gevaar en wordt die dan ook niet teruggevorderd.

Lees hier meer over de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Definitief: dubbel spoor tussen Heerlen en Aken
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan voor tramlijn
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen