Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde wil in gesprek met Wesly over antisemitisme

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 22:24

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is 'heel graag bereid' om in gesprek te gaan met voorzitter Benoit Wesly van de joodse gemeenschap in Limburg.

Wesly wil financiële ondersteuning van de provincie om het toenemende antisemitisme en de onverdraagzaamheid in de samenleving aan te pakken. Hij pleitte daar vrijdag voor in het Limburgs Parlement

Radicalisme
"Wij maken ons ernstige zorgen over de vereenzaming van moslims en joden in onze provincie. Waar de dialoog ontbreekt, ligt radicalisme op de loer", zei
Wesly. "Wij willen voorkomen dat minderheden in een sociaal en maatschappelijk isolement terecht komen." Hij verwees ook naar de positie van homo's.

Afspraak
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen sprak van een heel mooi betoog. Hij enige wat hij hoeft te doen is een afspraak met mij maken zodat we kunnen kijken hoe we de krachten bundelen, aldus de gedeputeerde.

Volgens haar zijn er mogelijkheden te over. Zo verwees Van Rijnsbergen naar een initiatief tegen intolerantie 'waar we druk mee bezig zijn' en naar projecten over zingeving en eenzaamheid onder jongeren. Kortom, er zijn mogelijkheden te over en misschien heeft de heer Wesly zelf ook nog wel een aantal ideeën, zo stelde de gedeputeerde.

Lovend
Ook een aantal partijen had lovende woorden voor Wesly. Het CDA zei hem 'te bedanken' voor zijn bijdrage, de PvdA was 'onder de indruk van zijn speech'. GroenLinks benadrukte het belang van aandacht voor culturele en etnische minderheden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen