Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde wil in gesprek met Wesly over antisemitisme

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 22:24

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is 'heel graag bereid' om in gesprek te gaan met voorzitter Benoit Wesly van de joodse gemeenschap in Limburg.

Wesly wil financiële ondersteuning van de provincie om het toenemende antisemitisme en de onverdraagzaamheid in de samenleving aan te pakken. Hij pleitte daar vrijdag voor in het Limburgs Parlement

Radicalisme
"Wij maken ons ernstige zorgen over de vereenzaming van moslims en joden in onze provincie. Waar de dialoog ontbreekt, ligt radicalisme op de loer", zei
Wesly. "Wij willen voorkomen dat minderheden in een sociaal en maatschappelijk isolement terecht komen." Hij verwees ook naar de positie van homo's.

Afspraak
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen sprak van een heel mooi betoog. Hij enige wat hij hoeft te doen is een afspraak met mij maken zodat we kunnen kijken hoe we de krachten bundelen, aldus de gedeputeerde.

Volgens haar zijn er mogelijkheden te over. Zo verwees Van Rijnsbergen naar een initiatief tegen intolerantie 'waar we druk mee bezig zijn' en naar projecten over zingeving en eenzaamheid onder jongeren. Kortom, er zijn mogelijkheden te over en misschien heeft de heer Wesly zelf ook nog wel een aantal ideeën, zo stelde de gedeputeerde.

Lovend
Ook een aantal partijen had lovende woorden voor Wesly. Het CDA zei hem 'te bedanken' voor zijn bijdrage, de PvdA was 'onder de indruk van zijn speech'. GroenLinks benadrukte het belang van aandacht voor culturele en etnische minderheden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Benoit Wesly Grand Hotel
Woede om kop 'jodenstreken' boven bezwaarschrift
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV