Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde wil in gesprek met Wesly over antisemitisme

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 22:24

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is 'heel graag bereid' om in gesprek te gaan met voorzitter Benoit Wesly van de joodse gemeenschap in Limburg.

Wesly wil financiële ondersteuning van de provincie om het toenemende antisemitisme en de onverdraagzaamheid in de samenleving aan te pakken. Hij pleitte daar vrijdag voor in het Limburgs Parlement

Radicalisme
"Wij maken ons ernstige zorgen over de vereenzaming van moslims en joden in onze provincie. Waar de dialoog ontbreekt, ligt radicalisme op de loer", zei
Wesly. "Wij willen voorkomen dat minderheden in een sociaal en maatschappelijk isolement terecht komen." Hij verwees ook naar de positie van homo's.

Afspraak
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen sprak van een heel mooi betoog. Hij enige wat hij hoeft te doen is een afspraak met mij maken zodat we kunnen kijken hoe we de krachten bundelen, aldus de gedeputeerde.

Volgens haar zijn er mogelijkheden te over. Zo verwees Van Rijnsbergen naar een initiatief tegen intolerantie 'waar we druk mee bezig zijn' en naar projecten over zingeving en eenzaamheid onder jongeren. Kortom, er zijn mogelijkheden te over en misschien heeft de heer Wesly zelf ook nog wel een aantal ideeën, zo stelde de gedeputeerde.

Lovend
Ook een aantal partijen had lovende woorden voor Wesly. Het CDA zei hem 'te bedanken' voor zijn bijdrage, de PvdA was 'onder de indruk van zijn speech'. GroenLinks benadrukte het belang van aandacht voor culturele en etnische minderheden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen