Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde wil in gesprek met Wesly over antisemitisme

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 22:24

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen is 'heel graag bereid' om in gesprek te gaan met voorzitter Benoit Wesly van de joodse gemeenschap in Limburg.

Wesly wil financiële ondersteuning van de provincie om het toenemende antisemitisme en de onverdraagzaamheid in de samenleving aan te pakken. Hij pleitte daar vrijdag voor in het Limburgs Parlement

Radicalisme
"Wij maken ons ernstige zorgen over de vereenzaming van moslims en joden in onze provincie. Waar de dialoog ontbreekt, ligt radicalisme op de loer", zei
Wesly. "Wij willen voorkomen dat minderheden in een sociaal en maatschappelijk isolement terecht komen." Hij verwees ook naar de positie van homo's.

Afspraak
Gedeputeerde Van
Rijnsbergen sprak van een heel mooi betoog. Hij enige wat hij hoeft te doen is een afspraak met mij maken zodat we kunnen kijken hoe we de krachten bundelen, aldus de gedeputeerde.

Volgens haar zijn er mogelijkheden te over. Zo verwees Van Rijnsbergen naar een initiatief tegen intolerantie 'waar we druk mee bezig zijn' en naar projecten over zingeving en eenzaamheid onder jongeren. Kortom, er zijn mogelijkheden te over en misschien heeft de heer Wesly zelf ook nog wel een aantal ideeën, zo stelde de gedeputeerde.

Lovend
Ook een aantal partijen had lovende woorden voor Wesly. Het CDA zei hem 'te bedanken' voor zijn bijdrage, de PvdA was 'onder de indruk van zijn speech'. GroenLinks benadrukte het belang van aandacht voor culturele en etnische minderheden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Pauselijke onderscheiding voor Benoit Wesly
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
Opnieuw lading vers bloed in Provinciale Staten
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen