Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde weerlegt kritiek D66 rond bandenbedrijf

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 14:44

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts noemt het pertinent onjuist dat de provincie goedgelovig en lankmoedig is opgetreden tegen bandenrecyclingbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert.

D66 in het Limburgs Parlement en in de gemeenteraad van Nederweert beschuldigden de provincie daar woensdag van nadat bij het bedrijf een grote brand had gewoed.

Intensief gecontroleerd
"Wij werpen dat verre van ons", aldus Geurts in een reactie. Hij wijst erop dat juist op initiatief van de provincie het bedrijf, de gemeente en omwonenden rond de tafel zijn gaan zitten en goede afspraken hebben gemaakt. "Maar de praktijk was weerbarstiger", zo zegt Geurts. "Na klachten van omwonenden heeft de provincie het bedrijf intensief gecontroleerd en daarbij een fors aantal overtredingen geconstateerd. Daarom hebben we Dutch Green Carbon op 14 januari met een dwangsom gedreigd als ze die niet ongedaan maken."

Lees ook: 'Bandenbedrijf opereert buiten vergunning'

Serieus
Volgens hem zijn de zorgen van omwonenden dan ook uitermate serieus genomen en slaat het verwijt van D66 nergens op. Het autobandenrecyclingbedrijf heeft in het verleden ook leningen gekregen van Industriebank LIOF en uit het Limburgs Energiefonds (LEF). "Maar dat een bedrijf provinciaal geld krijgt, wil absoluut niet zeggen dat ze zich niet aan de vergunning hoeven te houden", benadrukt Geurts. "Bovendien functioneren LIOF en LEF bewust op afstand van de provinciale organisatie."

Garantie
De gedeputeerde stelt wel er in Den Haag voor te blijven lobbyen dat afval- en recyclingbedrijven een financiële garantie moeten afgeven.
Geurts vindt dat het afgelopen moet zijn dat provincie de portemonnee moet trekken om de rommel te laten opruimen op kosten van de samenleving.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen