Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: Verbreding A2 kan een jaar sneller

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 21:21

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus denkt dat het mogelijk moet zijn om de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond met één jaar te versnellen.

"Maar dan moet wel alles meezitten", zo zei Mackus na afloop van de ondertekening van de overeenkomst over de verbreding door minister Cora van Nieuwenhuizen in Roosteren.

Versnelling
Tot nu toe wordt ervan uitgegaan dat de verbreding tussen 2025 en 2027 klaar is. Maar de Tweede Kamer nam onlangs een motie aan dat dat sneller moet. Volgens gedeputeerde Mackus is dat mogelijk als de grond die nodig is voor de verbreding sneller aangekocht kan worden door de provincie. "We zijn daar al een hele tijd mee bezig", aldus Mackus. Hij denkt dat het Rijk via voorwaarden in de aanbesteding tijdwinst kan boeken, bijvoorbeeld over het verminderen van hinder tijdens de werkzaamheden.

Video: L1

Tevredenheid
Mackus is in ieder geval heel tevreden dat de A2-overeenkomst is getekend. "De minister is blij, Limburg is blij en dus is ook de gedeputeerde blij", zo zegt Mackus. Voorzitter Herman Vrehen van de buurtplatformen van omwonenden van de A2 is tevreden over tal van maatregelen die worden genomen om de leefbaarheid te bevorderen.

Goede deal
In vergelijking met een eerder concept komen er nu bijvoorbeeld meer geluidschermen, blijven drie viaducten behouden die eerder zouden verdwijnen, krijgen sommige plekken meer het karakter van een park of komt er op andere plekken juist meer uitzicht. "Er ligt een heel goed resultaat. En ik ben tevreden hoe het allemaal gegaan is. Hoe alle buurten, buurtschappen en dorpen langs de A2 bij het proces betrokken zijn. Al is het natuurlijk altijd een beetje geven en nemen", concludeert Vrehen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen