Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: Verbreding A2 kan een jaar sneller

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 21:21

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus denkt dat het mogelijk moet zijn om de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond met één jaar te versnellen.

"Maar dan moet wel alles meezitten", zo zei Mackus na afloop van de ondertekening van de overeenkomst over de verbreding door minister Cora van Nieuwenhuizen in Roosteren.

Versnelling
Tot nu toe wordt ervan uitgegaan dat de verbreding tussen 2025 en 2027 klaar is. Maar de Tweede Kamer nam onlangs een motie aan dat dat sneller moet. Volgens gedeputeerde Mackus is dat mogelijk als de grond die nodig is voor de verbreding sneller aangekocht kan worden door de provincie. "We zijn daar al een hele tijd mee bezig", aldus Mackus. Hij denkt dat het Rijk via voorwaarden in de aanbesteding tijdwinst kan boeken, bijvoorbeeld over het verminderen van hinder tijdens de werkzaamheden.

Video: L1

Tevredenheid
Mackus is in ieder geval heel tevreden dat de A2-overeenkomst is getekend. "De minister is blij, Limburg is blij en dus is ook de gedeputeerde blij", zo zegt Mackus. Voorzitter Herman Vrehen van de buurtplatformen van omwonenden van de A2 is tevreden over tal van maatregelen die worden genomen om de leefbaarheid te bevorderen.

Goede deal
In vergelijking met een eerder concept komen er nu bijvoorbeeld meer geluidschermen, blijven drie viaducten behouden die eerder zouden verdwijnen, krijgen sommige plekken meer het karakter van een park of komt er op andere plekken juist meer uitzicht. "Er ligt een heel goed resultaat. En ik ben tevreden hoe het allemaal gegaan is. Hoe alle buurten, buurtschappen en dorpen langs de A2 bij het proces betrokken zijn. Al is het natuurlijk altijd een beetje geven en nemen", concludeert Vrehen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen