Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: 'Verbreding A2 impuls voor doorstroming'

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 21:39

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus vindt dat Limburg heel erg blij kan zijn dat de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Kerensheide bij Urmond en Het Vonderen bij Roermond doorgaat.

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Infrastructuurprojecten
Die gaat over de gevolgen van de stikstof-uitspraak van de Raad van State voor geplande infrastructuurprojecten.

Spannend
Gedeputeerde Mackus zegt dat het even spannend was na die uitspraak in mei of de verbreding naar 2x3 rijstroken door kon gaan.

Geen toename
"We hebben direct contact opgenomen met het Rijk. Maar al snel werd duidelijk dat dat waarschijnlijk het geval is. De spitsstroken op de A2 die een volwaardige rijbaan worden, liggen er al. Dus is er geen toename van het aantal auto’s of de stikstof-uitstoot", aldus de gedeputeerde.

Kogel
Hij is tevreden dat de kogel nu definitief door de kerk is en dat volgende maand de overeenkomst voor de verbreding kan worden getekend "zodat de doorstroming van het verkeer in Limburg flink wordt verbeterd".

Maaslijn
Ook over de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen wordt volgende maand een bestuursakkoord onderschreven.

Vervangen
Volgens gedeputeerde Mackus is het vervangen van de huidige dieseltrein door een elektrische trein voor iedereen een verbetering, te beginnen met de reizigers. "Maar ook de uitstoot wordt minder."

Twee tot drie jaar
Mackus verwacht dat binnen twee tot drie jaar kan worden begonnen met de elektrificatie. Uiterlijk december 2024 moeten de werkzaamheden dan klaar zijn.

60 miljoen
Begin april bereikte de provincie een akkoord met het Rijk en de provincies Noord-Brabant en Gelderland over het opvangen van een tekort van 60 miljoen op de plannen voor de Maaslijn.

In totaal is er nu een budget van 213 miljoen euro beschikbaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen