Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 13:34

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen gaat haar Sociale Agenda 2025 aanpassen.

Zij doet dat naar aanleiding van brede kritiek op het oorspronkelijke voorstel tijdens een statencommissie. Zo werd de nota omschreven als te weinig concreet, slecht controleerbaar en zonder helder uitvoeringsplan.

Visie
Aanvankelijk leek de gedeputeerde vast te houden aan haar plan. Volgens haar was afgesproken dat er eerst een visie zou worden opgesteld en dat later concrete projecten zouden volgen. Maar nu komt zij toch tegemoet aan de kritiek. In de nieuwe versie wordt er alvast inzicht gegeven in projecten die op de nominatie staan om uitgevoerd te worden. Ook komt er meer specifieke aandacht voor het tegengaan van radicalisering en de integratie van vluchtelingen. Met name de coalitiepartijen D66 en PvdA hadden daarom gevraagd.

Besluit
Door de aanpassing neemt het Limburgs Parlement wel pas op 18 maart een besluit over de Sociale Agenda; in plaats van op 5 februari zoals eerst de bedoeling was.

Miljoenenbudget
Voor de Sociale Agenda is 32 miljoen euro beschikbaar. Daarmee moet de 'sociale structuur' van Limburg worden versterkt. Het provinciebestuur wil via de investering vooral partijen samenbrengen en initiatieven ondersteunen binnen het veranderende sociale domein maar ook op het gebied van gezondheid en (arbeids)participatie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen