Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 13:34

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen gaat haar Sociale Agenda 2025 aanpassen.

Zij doet dat naar aanleiding van brede kritiek op het oorspronkelijke voorstel tijdens een statencommissie. Zo werd de nota omschreven als te weinig concreet, slecht controleerbaar en zonder helder uitvoeringsplan.

Visie
Aanvankelijk leek de gedeputeerde vast te houden aan haar plan. Volgens haar was afgesproken dat er eerst een visie zou worden opgesteld en dat later concrete projecten zouden volgen. Maar nu komt zij toch tegemoet aan de kritiek. In de nieuwe versie wordt er alvast inzicht gegeven in projecten die op de nominatie staan om uitgevoerd te worden. Ook komt er meer specifieke aandacht voor het tegengaan van radicalisering en de integratie van vluchtelingen. Met name de coalitiepartijen D66 en PvdA hadden daarom gevraagd.

Besluit
Door de aanpassing neemt het Limburgs Parlement wel pas op 18 maart een besluit over de Sociale Agenda; in plaats van op 5 februari zoals eerst de bedoeling was.

Miljoenenbudget
Voor de Sociale Agenda is 32 miljoen euro beschikbaar. Daarmee moet de 'sociale structuur' van Limburg worden versterkt. Het provinciebestuur wil via de investering vooral partijen samenbrengen en initiatieven ondersteunen binnen het veranderende sociale domein maar ook op het gebied van gezondheid en (arbeids)participatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen