Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 13:34

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen gaat haar Sociale Agenda 2025 aanpassen.

Zij doet dat naar aanleiding van brede kritiek op het oorspronkelijke voorstel tijdens een statencommissie. Zo werd de nota omschreven als te weinig concreet, slecht controleerbaar en zonder helder uitvoeringsplan.

Visie
Aanvankelijk leek de gedeputeerde vast te houden aan haar plan. Volgens haar was afgesproken dat er eerst een visie zou worden opgesteld en dat later concrete projecten zouden volgen. Maar nu komt zij toch tegemoet aan de kritiek. In de nieuwe versie wordt er alvast inzicht gegeven in projecten die op de nominatie staan om uitgevoerd te worden. Ook komt er meer specifieke aandacht voor het tegengaan van radicalisering en de integratie van vluchtelingen. Met name de coalitiepartijen D66 en PvdA hadden daarom gevraagd.

Besluit
Door de aanpassing neemt het Limburgs Parlement wel pas op 18 maart een besluit over de Sociale Agenda; in plaats van op 5 februari zoals eerst de bedoeling was.

Miljoenenbudget
Voor de Sociale Agenda is 32 miljoen euro beschikbaar. Daarmee moet de 'sociale structuur' van Limburg worden versterkt. Het provinciebestuur wil via de investering vooral partijen samenbrengen en initiatieven ondersteunen binnen het veranderende sociale domein maar ook op het gebied van gezondheid en (arbeids)participatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen