Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Van Rijnsbergen komt critici tegemoet

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2016 - 13:34

SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen gaat haar Sociale Agenda 2025 aanpassen.

Zij doet dat naar aanleiding van brede kritiek op het oorspronkelijke voorstel tijdens een statencommissie. Zo werd de nota omschreven als te weinig concreet, slecht controleerbaar en zonder helder uitvoeringsplan.

Visie
Aanvankelijk leek de gedeputeerde vast te houden aan haar plan. Volgens haar was afgesproken dat er eerst een visie zou worden opgesteld en dat later concrete projecten zouden volgen. Maar nu komt zij toch tegemoet aan de kritiek. In de nieuwe versie wordt er alvast inzicht gegeven in projecten die op de nominatie staan om uitgevoerd te worden. Ook komt er meer specifieke aandacht voor het tegengaan van radicalisering en de integratie van vluchtelingen. Met name de coalitiepartijen D66 en PvdA hadden daarom gevraagd.

Besluit
Door de aanpassing neemt het Limburgs Parlement wel pas op 18 maart een besluit over de Sociale Agenda; in plaats van op 5 februari zoals eerst de bedoeling was.

Miljoenenbudget
Voor de Sociale Agenda is 32 miljoen euro beschikbaar. Daarmee moet de 'sociale structuur' van Limburg worden versterkt. Het provinciebestuur wil via de investering vooral partijen samenbrengen en initiatieven ondersteunen binnen het veranderende sociale domein maar ook op het gebied van gezondheid en (arbeids)participatie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SP-gedeputeerde voelde zich 'Alice in Wonderland'
Megaproject moet 3000 werklozen aan baan helpen
Van Rey tempert optimisme bij actieplan grenswerk Euregio
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen