Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Van den Akker gepasseerd als lijsttrekker

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 15:27

Het bestuur van de VVD Regio Zuid draagt niet zittend gedeputeerde Joost van den Akker, maar oud-Tweede Kamerlid Karin Straus voor als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten van maart volgend jaar.

Dat melden diverse bronnen. De verrassende keuze wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur toegelicht tijdens een persconferentie.

Gedeputeerde
Joost van den Akker (33) is sinds eind april gedeputeerde voor Economie en Kennisinfrastructuur. Hij volgde Twan Beurskens op die gemeentesecretaris van Venlo werd.

Fractie
Van den Akker werd voorgedragen door de fractie van de VVD in het Limburgs Parlement. Hij gaf toen meteen aan dat hij de ambitie had om lijsttrekker te worden.
Hij handhaaft nu ook zijn kandidatuur, ondanks het advies van het bestuur.

Ervaren politica
Karin Straus (47) was zes-en-een-half jaar lid van de Tweede Kamer, van oktober 2010 tot aan de verkiezingen van maart 2017. Zij stelde zich toen niet meer herkiesbaar. Straus was ook gemeenteraadslid in Roermond, van 1998 tot 2003 en even in 2010.

Keuze
Op een ledenvergadering op 29 oktober moeten de Limburgse VVD-leden een keuze maken tussen Straus en Van den Akker.

De VVD Regio-Zuid is een fusie van de vroegere afdelingen Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen