Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Van den Akker gepasseerd als lijsttrekker

Geplaatst opvrijdag 14 september 2018 - 15:27

Het bestuur van de VVD Regio Zuid draagt niet zittend gedeputeerde Joost van den Akker, maar oud-Tweede Kamerlid Karin Straus voor als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten van maart volgend jaar.

Dat melden diverse bronnen. De verrassende keuze wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur toegelicht tijdens een persconferentie.

Gedeputeerde
Joost van den Akker (33) is sinds eind april gedeputeerde voor Economie en Kennisinfrastructuur. Hij volgde Twan Beurskens op die gemeentesecretaris van Venlo werd.

Fractie
Van den Akker werd voorgedragen door de fractie van de VVD in het Limburgs Parlement. Hij gaf toen meteen aan dat hij de ambitie had om lijsttrekker te worden.
Hij handhaaft nu ook zijn kandidatuur, ondanks het advies van het bestuur.

Ervaren politica
Karin Straus (47) was zes-en-een-half jaar lid van de Tweede Kamer, van oktober 2010 tot aan de verkiezingen van maart 2017. Zij stelde zich toen niet meer herkiesbaar. Straus was ook gemeenteraadslid in Roermond, van 1998 tot 2003 en even in 2010.

Keuze
Op een ledenvergadering op 29 oktober moeten de Limburgse VVD-leden een keuze maken tussen Straus en Van den Akker.

De VVD Regio-Zuid is een fusie van de vroegere afdelingen Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen