Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Staten: 'Minister moet regie Parkstad pakken'

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 15:23

De minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren moet nu zelf de regie pakken om te komen tot de versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad.

Zo reageert het college van Gedeputeerde Staten op het besluit van de minister om een streep te zetten door de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Stap voorwaarts
"Het college van Gedeputeerde Staten is van mening dat de provincie, in de uiterst complexe bestuurlijke situatie in Parkstad, er binnen haar mogelijkheden alles aan heeft gedaan een belangrijke stap voorwaarts te zetten", zo staat in een verklaring.

Lees ook: Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Volle inzet
Het kabinet gaat in de toekomst kijken naar een nieuwe poging om tot een herindeling van de regio Parkstad te komen. De provincie laat weten dat het zich vol zal blijven inzetten voor de ontwikkeling van die regio. Omdat er veel moet gebeuren in de Parkstad-gemeenten, vraag de provincie aan het kabinet om volledige steun.

Lees hier alles over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen