Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Staten: 'Minister moet regie Parkstad pakken'

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 15:23

De minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren moet nu zelf de regie pakken om te komen tot de versterking van de bestuurskracht in de regio Parkstad.

Zo reageert het college van Gedeputeerde Staten op het besluit van de minister om een streep te zetten door de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Stap voorwaarts
"Het college van Gedeputeerde Staten is van mening dat de provincie, in de uiterst complexe bestuurlijke situatie in Parkstad, er binnen haar mogelijkheden alles aan heeft gedaan een belangrijke stap voorwaarts te zetten", zo staat in een verklaring.

Lees ook: Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Volle inzet
Het kabinet gaat in de toekomst kijken naar een nieuwe poging om tot een herindeling van de regio Parkstad te komen. De provincie laat weten dat het zich vol zal blijven inzetten voor de ontwikkeling van die regio. Omdat er veel moet gebeuren in de Parkstad-gemeenten, vraag de provincie aan het kabinet om volledige steun.

Lees hier alles over de fusie Heerlen-Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen