Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: niet blijven afrekenen op foute handeling

Geplaatst opzaterdag 23 juli 2016 - 8:46

Gedeputeerde Patrick van der Broeck vindt het geen probleem dat drie mensen met een vlekje op hun verleden voorzittters worden van de nationale parken in Limburg.

Vrijdag werd bekend dat Ricardo Offermanns (veroordeeld in de zaak rond Jos van Rey), Toine Gresel (opgestapt bij het waterschap na een integriteitskwestie) en Herman Vrehen (opgestapt als gedeputeerde na meerdere affaires) zijn benoemd tot voorzitter. De vierde is MVV-voorzitter Bert Kersten.

Afrekenen
"We hebben in eerste instantie echt gekeken naar de kwaliteit en toen zijn we bij deze mensen uitgekomen", zegt Van der Broeck tegen L1. "We kunnen deze mensen niet blijven afrekenen op een keer een foute handeling of iets dergelijks."

Lees ook: Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

Vertrouwen
De gedeputeerde heeft vertrouwen in de nieuwe voorzitters. "Met deze mensen kunnen de nationale parken een hele forse stap voorwaarts zetten." De nieuwe functie betekent voor de vier overigens geen fulltime baan. Ze zijn er naar verwachting maximaal 1 dag per week mee kwijt.

"Ze krijgen er geen salaris voor, maar een vergoeding van 5000 euro per jaar", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters
'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'
Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'
Gedeputeerde wil collectebus bij natuurgebieden
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen