Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: niet blijven afrekenen op foute handeling

Geplaatst opzaterdag 23 juli 2016 - 8:46

Gedeputeerde Patrick van der Broeck vindt het geen probleem dat drie mensen met een vlekje op hun verleden voorzittters worden van de nationale parken in Limburg.

Vrijdag werd bekend dat Ricardo Offermanns (veroordeeld in de zaak rond Jos van Rey), Toine Gresel (opgestapt bij het waterschap na een integriteitskwestie) en Herman Vrehen (opgestapt als gedeputeerde na meerdere affaires) zijn benoemd tot voorzitter. De vierde is MVV-voorzitter Bert Kersten.

Afrekenen
"We hebben in eerste instantie echt gekeken naar de kwaliteit en toen zijn we bij deze mensen uitgekomen", zegt Van der Broeck tegen L1. "We kunnen deze mensen niet blijven afrekenen op een keer een foute handeling of iets dergelijks."

Lees ook: Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

Vertrouwen
De gedeputeerde heeft vertrouwen in de nieuwe voorzitters. "Met deze mensen kunnen de nationale parken een hele forse stap voorwaarts zetten." De nieuwe functie betekent voor de vier overigens geen fulltime baan. Ze zijn er naar verwachting maximaal 1 dag per week mee kwijt.

"Ze krijgen er geen salaris voor, maar een vergoeding van 5000 euro per jaar", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters
'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'
Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'
Gedeputeerde wil collectebus bij natuurgebieden
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen