Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: niet blijven afrekenen op foute handeling

Geplaatst opzaterdag 23 juli 2016 - 8:46

Gedeputeerde Patrick van der Broeck vindt het geen probleem dat drie mensen met een vlekje op hun verleden voorzittters worden van de nationale parken in Limburg.

Vrijdag werd bekend dat Ricardo Offermanns (veroordeeld in de zaak rond Jos van Rey), Toine Gresel (opgestapt bij het waterschap na een integriteitskwestie) en Herman Vrehen (opgestapt als gedeputeerde na meerdere affaires) zijn benoemd tot voorzitter. De vierde is MVV-voorzitter Bert Kersten.

Afrekenen
"We hebben in eerste instantie echt gekeken naar de kwaliteit en toen zijn we bij deze mensen uitgekomen", zegt Van der Broeck tegen L1. "We kunnen deze mensen niet blijven afrekenen op een keer een foute handeling of iets dergelijks."

Lees ook: Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

Vertrouwen
De gedeputeerde heeft vertrouwen in de nieuwe voorzitters. "Met deze mensen kunnen de nationale parken een hele forse stap voorwaarts zetten." De nieuwe functie betekent voor de vier overigens geen fulltime baan. Ze zijn er naar verwachting maximaal 1 dag per week mee kwijt.

"Ze krijgen er geen salaris voor, maar een vergoeding van 5000 euro per jaar", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters
'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'
Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'
Gedeputeerde wil collectebus bij natuurgebieden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen