Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: 'Limburgse logistieke sector blijft groeien'

Geplaatst opzondag 31 maart 2019 - 16:30

Het lijdt geen twijfel dat de logistieke sector in Limburg de komende tijd verder zal groeien.

Dat zei gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming tijdens een debat over de 'verdozing' van Limburg.

Goederenstromen
"Het is volgens alle onderzoeken realiteit dat het aantal goederenstromen de komende jaren zal toenemen. Als die niet bij ons worden vermarkt, landen ze net over de grens in Duitsland. Dat geld kunnen we beter in Limburg verdienen", aldus Van den Akker.

Ongebreidelde wildgroei
Landschapsarchitect Jeroen Verbeek is tegenstander van de bouw van nog meer grote pakhuizen en magazijnen vanwege de aantasting van natuur en landschap. Hij spreekt van 'ongebreidelde wildgroei'. Verbeek: "Landschap is het grootste kapitaal dat we hebben en daar moeten we niet achteloos mee omspringen. We moet ook eens gewoon 'nee' durven verkopen en 'ja' zeggen tegen het landschap. Wat we nu in rap tempo aan het doen zijn, gaat de verkeerde kant." Hij vindt dat we respectvol moeten omgaan met het landschap 'dat onze voorouders hebben achtergelaten'.

Volgens Joost van den Akker is de logistiek, met zijn 60.000 Limburgse arbeidsplaatsen, een steeds belangrijkere economische pijler. “We blijven nu eenmaal pakketjes bestellen met zijn allen.”

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen