Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde: 'Limburgse logistieke sector blijft groeien'

Geplaatst opzondag 31 maart 2019 - 16:30

Het lijdt geen twijfel dat de logistieke sector in Limburg de komende tijd verder zal groeien.

Dat zei gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming tijdens een debat over de 'verdozing' van Limburg.

Goederenstromen
"Het is volgens alle onderzoeken realiteit dat het aantal goederenstromen de komende jaren zal toenemen. Als die niet bij ons worden vermarkt, landen ze net over de grens in Duitsland. Dat geld kunnen we beter in Limburg verdienen", aldus Van den Akker.

Ongebreidelde wildgroei
Landschapsarchitect Jeroen Verbeek is tegenstander van de bouw van nog meer grote pakhuizen en magazijnen vanwege de aantasting van natuur en landschap. Hij spreekt van 'ongebreidelde wildgroei'. Verbeek: "Landschap is het grootste kapitaal dat we hebben en daar moeten we niet achteloos mee omspringen. We moet ook eens gewoon 'nee' durven verkopen en 'ja' zeggen tegen het landschap. Wat we nu in rap tempo aan het doen zijn, gaat de verkeerde kant." Hij vindt dat we respectvol moeten omgaan met het landschap 'dat onze voorouders hebben achtergelaten'.

Volgens Joost van den Akker is de logistiek, met zijn 60.000 Limburgse arbeidsplaatsen, een steeds belangrijkere economische pijler. “We blijven nu eenmaal pakketjes bestellen met zijn allen.”

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen