Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Koopmans ziet niets in fusie Opera Zuid

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 17:23

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vindt een fusie van Opera Zuid uit Maastricht met de Nederlandse Reisopera uit Enschede nergens voor nodig en geen goed idee.

De fusie wordt voorgesteld in een advies van de Raad voor Cultuur aan het kabinet.

Subsidie
Volgens de Raad staat de houdbaarheid van twee operagezelschappen onder druk vanwege de forse subsidiekorting de afgelopen jaren. Maar Koopmans is het daar niet mee eens.

Geweldig gewaardeerd
Opera Zuid wordt volgens de gedeputeerde in Limburg en de rest van het land 'geweldig gewaardeerd'. "Met name op het gebied van talentontwikkeling levert ze heel goed werk", zegt Koopmans.

Provincie betaalt mee
Hij wijst er ook op dat minister Bussemaker provinciale betrokkenheid van groot belang vindt. "Juist de provincie Limburg betaalt al mee aan Opera Zuid terwijl de Nederlandse Reisopera alleen maar geld van het Rijk krijgt", aldus Koopmans.

Overtuigen
Hij gaat de politiek in Den Haag er de komende tijd van proberen te overtuigen het fusie-advies van de Raad van Cultuur niet te volgen. "Ik ga ervan uit dat minister Bussemaker met argumenten te overtuigen is."

Eerder wees Opera Zuid zelf al een fusie met de Nederlandse Reisopera af.

Lees ook: Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen fusie tussen Opera Zuid en Nederlandse Reisopera
Verzet Koopmans tegen operafusie met brief aan minister
Gedeputeerde Koopmans dolblij met voortbestaan Opera Zuid
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen