Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Koopmans ziet niets in fusie Opera Zuid

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 17:23

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vindt een fusie van Opera Zuid uit Maastricht met de Nederlandse Reisopera uit Enschede nergens voor nodig en geen goed idee.

De fusie wordt voorgesteld in een advies van de Raad voor Cultuur aan het kabinet.

Subsidie
Volgens de Raad staat de houdbaarheid van twee operagezelschappen onder druk vanwege de forse subsidiekorting de afgelopen jaren. Maar Koopmans is het daar niet mee eens.

Geweldig gewaardeerd
Opera Zuid wordt volgens de gedeputeerde in Limburg en de rest van het land 'geweldig gewaardeerd'. "Met name op het gebied van talentontwikkeling levert ze heel goed werk", zegt Koopmans.

Provincie betaalt mee
Hij wijst er ook op dat minister Bussemaker provinciale betrokkenheid van groot belang vindt. "Juist de provincie Limburg betaalt al mee aan Opera Zuid terwijl de Nederlandse Reisopera alleen maar geld van het Rijk krijgt", aldus Koopmans.

Overtuigen
Hij gaat de politiek in Den Haag er de komende tijd van proberen te overtuigen het fusie-advies van de Raad van Cultuur niet te volgen. "Ik ga ervan uit dat minister Bussemaker met argumenten te overtuigen is."

Eerder wees Opera Zuid zelf al een fusie met de Nederlandse Reisopera af.

Lees ook: Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen fusie tussen Opera Zuid en Nederlandse Reisopera
Verzet Koopmans tegen operafusie met brief aan minister
Gedeputeerde Koopmans dolblij met voortbestaan Opera Zuid
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen