Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Koopmans ziet niets in fusie Opera Zuid

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 17:23

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vindt een fusie van Opera Zuid uit Maastricht met de Nederlandse Reisopera uit Enschede nergens voor nodig en geen goed idee.

De fusie wordt voorgesteld in een advies van de Raad voor Cultuur aan het kabinet.

Subsidie
Volgens de Raad staat de houdbaarheid van twee operagezelschappen onder druk vanwege de forse subsidiekorting de afgelopen jaren. Maar Koopmans is het daar niet mee eens.

Geweldig gewaardeerd
Opera Zuid wordt volgens de gedeputeerde in Limburg en de rest van het land 'geweldig gewaardeerd'. "Met name op het gebied van talentontwikkeling levert ze heel goed werk", zegt Koopmans.

Provincie betaalt mee
Hij wijst er ook op dat minister Bussemaker provinciale betrokkenheid van groot belang vindt. "Juist de provincie Limburg betaalt al mee aan Opera Zuid terwijl de Nederlandse Reisopera alleen maar geld van het Rijk krijgt", aldus Koopmans.

Overtuigen
Hij gaat de politiek in Den Haag er de komende tijd van proberen te overtuigen het fusie-advies van de Raad van Cultuur niet te volgen. "Ik ga ervan uit dat minister Bussemaker met argumenten te overtuigen is."

Eerder wees Opera Zuid zelf al een fusie met de Nederlandse Reisopera af.

Lees ook: Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen fusie tussen Opera Zuid en Nederlandse Reisopera
Verzet Koopmans tegen operafusie met brief aan minister
Gedeputeerde Koopmans dolblij met voortbestaan Opera Zuid
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen