Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Koopmans ziet niets in fusie Opera Zuid

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 17:23

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans vindt een fusie van Opera Zuid uit Maastricht met de Nederlandse Reisopera uit Enschede nergens voor nodig en geen goed idee.

De fusie wordt voorgesteld in een advies van de Raad voor Cultuur aan het kabinet.

Subsidie
Volgens de Raad staat de houdbaarheid van twee operagezelschappen onder druk vanwege de forse subsidiekorting de afgelopen jaren. Maar Koopmans is het daar niet mee eens.

Geweldig gewaardeerd
Opera Zuid wordt volgens de gedeputeerde in Limburg en de rest van het land 'geweldig gewaardeerd'. "Met name op het gebied van talentontwikkeling levert ze heel goed werk", zegt Koopmans.

Provincie betaalt mee
Hij wijst er ook op dat minister Bussemaker provinciale betrokkenheid van groot belang vindt. "Juist de provincie Limburg betaalt al mee aan Opera Zuid terwijl de Nederlandse Reisopera alleen maar geld van het Rijk krijgt", aldus Koopmans.

Overtuigen
Hij gaat de politiek in Den Haag er de komende tijd van proberen te overtuigen het fusie-advies van de Raad van Cultuur niet te volgen. "Ik ga ervan uit dat minister Bussemaker met argumenten te overtuigen is."

Eerder wees Opera Zuid zelf al een fusie met de Nederlandse Reisopera af.

Lees ook: Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen fusie tussen Opera Zuid en Nederlandse Reisopera
Verzet Koopmans tegen operafusie met brief aan minister
Gedeputeerde Koopmans dolblij met voortbestaan Opera Zuid
Opera Zuid: geen fusie met Nederlandse Reisopera
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen