Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot

Geplaatst opzondag 22 februari 2015 - 17:04

Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA) stoort zich aan de berichtgeving over VVD-Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo.

"Het wordt heel hard gespeeld", zei Kersten zondag in het L1-programma De Stemming. Kersten zat samen met Verheijen in Gedeputeerde Staten. Volgens Kersten wordt Verheijen door de felheid in de media letterlijk kapotgemaakt.

Declaratiegedrag
Verheijen ligt onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Limburg. Ook heeft een ondernemer uit Velden een aanklacht tegen hem ingediend. In zijn periode als wethouder van Venlo zou Verheijen de bioscoopplannen van de ondernemer hebben gedwarsboomd.

Vanwege alle ophef heeft Verheijen zijn werk als Tweede Kamerlid afgelopen week tijdelijk neergelegd.

Streng en transparant
Kersten is er zeker van dat de declaratieregels bij de provincie streng en transparant zijn. "Elk bonnetje wordt bewaard", zegt hij. Volgens Kersten zou het wel goed zijn als externe accountants de declaraties van gedeputeerden controleren, en niet ambtenaren van de provincie.

Rolletje drop
In het verleden kwam Kersten ook in het nieuws omdat hij een rolletje drop onterecht declareerde. Kersten zegt dat het hem dit tot op de dag van vandaag achtervolgt: “Media hebben geen idee welke impact dat op je heeft”.

Incidenten
Volgens Kersten wordt het nieuws steeds meer bepaald door incidenten. "Het gaat minder over inhoud van beleid", zegt Kersten. De berichtgeving rond Verheijen is daar volgens hem een voorbeeld van.

Geen oordeel
In afwachting van de onderzoeken die de provincie en de VVD doen naar het declaratiegedrag en de integriteit van Verheijen wil Kersten geen oordeel geven.
Mocht blijken dat er structureel sprake is geweest van dubbel declareren, dan is er zeker sprake van een politieke doodzonde, zegt Kersten.

Lees ook: 'Bonnetjes-controle provincie moet anders'.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
'Bonnetjes-controle provincie moet anders'
Hoogleraar: 'Vertrek Verheijen was onvermijdelijk'
ANP
Helft kiezers: 'Verheijen moet niet terug in Tweede Kamer'
PvdA: boete voor politici die te veel declareren
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen