Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot

Geplaatst opzondag 22 februari 2015 - 17:04

Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA) stoort zich aan de berichtgeving over VVD-Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo.

"Het wordt heel hard gespeeld", zei Kersten zondag in het L1-programma De Stemming. Kersten zat samen met Verheijen in Gedeputeerde Staten. Volgens Kersten wordt Verheijen door de felheid in de media letterlijk kapotgemaakt.

Declaratiegedrag
Verheijen ligt onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Limburg. Ook heeft een ondernemer uit Velden een aanklacht tegen hem ingediend. In zijn periode als wethouder van Venlo zou Verheijen de bioscoopplannen van de ondernemer hebben gedwarsboomd.

Vanwege alle ophef heeft Verheijen zijn werk als Tweede Kamerlid afgelopen week tijdelijk neergelegd.

Streng en transparant
Kersten is er zeker van dat de declaratieregels bij de provincie streng en transparant zijn. "Elk bonnetje wordt bewaard", zegt hij. Volgens Kersten zou het wel goed zijn als externe accountants de declaraties van gedeputeerden controleren, en niet ambtenaren van de provincie.

Rolletje drop
In het verleden kwam Kersten ook in het nieuws omdat hij een rolletje drop onterecht declareerde. Kersten zegt dat het hem dit tot op de dag van vandaag achtervolgt: “Media hebben geen idee welke impact dat op je heeft”.

Incidenten
Volgens Kersten wordt het nieuws steeds meer bepaald door incidenten. "Het gaat minder over inhoud van beleid", zegt Kersten. De berichtgeving rond Verheijen is daar volgens hem een voorbeeld van.

Geen oordeel
In afwachting van de onderzoeken die de provincie en de VVD doen naar het declaratiegedrag en de integriteit van Verheijen wil Kersten geen oordeel geven.
Mocht blijken dat er structureel sprake is geweest van dubbel declareren, dan is er zeker sprake van een politieke doodzonde, zegt Kersten.

Lees ook: 'Bonnetjes-controle provincie moet anders'.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
'Bonnetjes-controle provincie moet anders'
Hoogleraar: 'Vertrek Verheijen was onvermijdelijk'
ANP
Helft kiezers: 'Verheijen moet niet terug in Tweede Kamer'
PvdA: boete voor politici die te veel declareren
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen