Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Housmans kan naar Tweede Kamer

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 7:58

PVV-gedeputeerde Robert Housmans kan het gouvernement verruilen voor de Tweede Kamer.

Housmans heeft volgens de kieswet recht op de zetel die vrijkomt door het vertrek van Sietse Fritsma. Dat PVV-Tweede Kamerlid stopt per 1 november en gaat als ondernemer aan de slag.

Gesprek met Wilders
Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Housmans na vier maanden al vertrekt als gedeputeerde. Met hem heeft de PVV voor het eerst sinds 2011 weer een plek in het provinciebestuur. Zelf zegt hij zich te beraden op de situatie. Voordat hij definitief een knoop doorhakt, heeft hij ook nog een gesprek met PVV-leider Geert Wilders.

Net buiten boot gevallen
Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 stond Housmans op de 22e plaats van de kandidatenlijst van de PVV. Hij was toen fractievoorzitter van de partij in het Limburgs Parlement. Omdat de PVV maar 20 zetels behaalde, viel hij buiten de boot.

Omdat eerder al een plek vrij kwam in de Tweede Kamerfractie van de PVV door het vertrek van Karen Gerbrands - en die werd ingenomen door de nummer 21 op de kandidatenlijst - is Housmans nu als nummer 22 aan de beurt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen