Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde Geurts: 'Miljoenen extra voor Maasplassen'

Geplaatst opzaterdag 24 november 2018 - 6:00

De Maasplassen rond Roermond krijgen opnieuw ruim 3 miljoen euro subsidie. Althans, als het aan gedeputeerde Eric Geurts ligt. Volgens hem zijn er nog veel plannen die ondersteuning verdienen.

Er is extra geld nodig omdat de huidige subsidiepot van 3,3 miljoen zo goed als leeg is. Dat geld werd gestoken in zo’n 40 projecten. Zo werden er subsidies gegeven voor het moderniseren van een haven en het ontwikkelen van de Noorderplas. Ook werden initiatieven ondersteund om jongeren kennis te laten maken met watersport.

Lees ook: Maasplassen: watersportmekka of bron van ergernis?

Goed ontwikkeld
"De subsidie heeft goed gewerkt, want de Maasplassen hebben zich goed ontwikkeld", zegt Geurts. "En er zijn nog veel plannen in met name Noord-Limburg die gerealiseerd kunnen worden."

De ontwikkeling van de Maasplassen is volgens Geurts van groot belang. "Het zorgt voor spreiding van het toerisme", stelt Geurts. "Daarnaast had Limburg altijd een haat-liefde verhouding met de Maas. Nu leren de mensen dat je ook kunt genieten van de Maas."

Veiligheid bewaken
Geurts stelt wel voorwaarden aan de nieuwe subsidiepot. "Het gaat niet alleen om de economische ontwikkeling van het gebied", stelt hij. "De Maas moet ook toegankelijker worden. En we mogen de veiligheid niet uit het oog verliezen."

De provincie heeft in de afgelopen jaren bijna 7 miljoen euro in de ontwikkeling van de Maasplassen gestoken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen