Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde gepikeerd over onderhoudskosten Maaslijn

Geplaatst opmaandag 12 september 2016 - 23:16

CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft geen goed woord over voor de weigering van het Rijk om de beheer- en onderhoudskosten van het Noordelijk deel van de Maaslijn te betalen.

Het gaat om 2,6 miljoen euro. In een statencommissie zei Van der Broeck maandagavond zich groen en geel te ergeren aan de houding van de overheid.

164 miljoen
De
Maaslijn is de spoorverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Het noordelijk deel is het traject tussen het Brabantse Cuijk en Nijmegen. De Maaslijn wordt voorzien van een bovenleiding en gedeeltelijk verdubbeld. De totale kosten van deze klus bedragen 164 miljoen euro. Limburg betaalt 65 miljoen euro.

Van de zotte
Volgens de gedeputeerde is het dan ook 'van de zotte' dat de provincie investeert in het spoornet dat eigendom is van het Rijk en 'als dank' ook nog eens beheer-en onderhoudskosten moet betalen. "Dat is mij een doorn in het oog, want principieel niet goed", aldus Van der Broeck. Ook bij andere regionale spoorprojecten kiest het Rijk die opstelling.

Motie
Het Limburgs Parlement gaat op 30 september via een motie de gedeputeerde ondersteunen.
Het initiatief kwam van GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman. "Zo geven we de gedeputeerde nog meer vleugels richting Den Haag", motiveerde zij haar standpunt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen