Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde: geld zoeken voor spoortunnel Venlo

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 6:47

Gedeputeerde Twan Beurskens maakt zich sterk voor financiële steun voor de ondertunneling van het spoor bij de Vierpaardjes in Venlo.

Beurskens wil samen met de Regio Venlo de helft van de benodigde 45 miljoen bij elkaar brengen. Het rijk zou dan de andere helft moeten bijpassen.

Plan uit 2009
"Je kunt zo’n bedrag niet bij de gemeente Venlo alleen neerleggen. Ik zeg ook niet dat ik dat bedrag klaar heb liggen. Ik wil wel mijn nek uitsteken en me inspannen om dat geld op te halen. Er ligt al een kant en klaar plan uit 2009 waar de bewoners achter staan."

De gedeputeerde verwijst naar de financiering van de railterminal op Trade Port Noord in Venlo, waarbij ook zo'n soort constructie is gebruikt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tunnel Vierpaardjes op zijn vroegst in 2020 klaar
Omwonenden Vierpaardjes Venlo gaan actievoeren
Ondertunneling Vierpaardjes Venlo in gevaar
Onderzoek goedkopere tunnel Vierpaardjes Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen