Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeputeerde bezorgd om 'intolerantie' tegen buitenlanders

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 7:10

De intolerantie van Limburgse gemeenten en burgers tegen buitenlandse arbeidskrachten neemt volgens gedeputeerde Daan Prevoo (SP) zorgwekkende vormen aan.

"Als we niet oppassen, ontstaat er een tweedeling in onze samenleving en trekken bedrijven weg. We redden het niet met de mensen die nu in Limburg zijn", zegt hij in De Limburger.

Niet welkom
Volgens Prevoo zijn de buitenlandse arbeidskrachten en statushouders in staat om de nodige vacatures in de provincie in te vullen. "We hebben duizenden nieuwe Limburgers nodig. Maar deze mensen, die zo belangrijk zijn om onze economie en onze welvaartsstaat overeind te houden, plaatsen we het liefst buiten onze samenleving. Die zijn eigenlijk niet welkom."

Draagvlak
De gedeputeerde vindt dat de politiek zich daar niet bij moet neerleggen. "Alles wat met buitenlanders te maken heeft, is niet goed. Kijk naar de discussie rond het huisvesten van arbeidsmigranten op industrieterreinen bijvoorbeeld. Gemeenten zeggen dat er geen draagvlak is onder burgers. Maar moet je dan als overheid alles maar laten waar geen draagvlak voor is?"

Niveau
"We zitten al op het niveau van 'er woont een buitenlander naast me en hij valt eigenlijk best mee", voegt Prevoo toe. "Wij als provincie, maar ook de media, moeten blijven uitleggen waarom deze mensen belangrijk zijn voor onze samenleving."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen