Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedenksteen overleden meisje beklad in Weert

Geplaatst opmaandag 21 december 2015 - 17:03

In Weert is een gedenkteken beklad voor een 19-jarig meisje dat afgelopen zomer bij een verkeersongeluk om het leven kwam.

Het monument ligt aan de Tromplaan, vlak bij de plek van het fatale ongeval.

Verf
Onbekenden hebben het portret van verkeersslachtoffer Chelsea de Wit bespoten met verf. Dat is vermoedelijk gebeurd in de nacht van zondag op maandag, meldt de lokale nieuwssite Weertdegekste.nl.

De gedenksteen werd rond 1 november geplaatst. Dat was niet naar de zin van een aantal buurtbewoners. Ze vonden het monument te groot en ze zijn bang dat het een soort bedevaartsoord wordt, zo luidde de anoniem verwoorde kritiek.

Overleg
Over de kwestie was inmiddels overleg gaande tussen omwonenden, de gemeente en familieleden en vrienden van Chelsea de Wit, die het gedenkteken plaatsten. Zij hebben laten weten aangifte te doen van de bekladding van de steen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Monument overleden meisje Weert opnieuw beklad
Gedenkteken verkeersslachtoffer opnieuw beklad
Familie woest over beklad monument: 'Werk van een gek'
Bekladding Weert 22 sep 2019
Tijdelijke woning waar eerder brand woedde beklad: 'Hoer'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen