Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeeltelijke opheffing ophokplicht in zicht

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 15:49

De ophokplicht die geldt in heel Nederland vanwege de vogelgriep wordt eind deze week deels ingetrokken, mits de situatie in de tussentijd niet verandert.

Zes van de twintig regio's komen in aanmerking om vrijgegeven te worden, laat minister Carola Schouten (Landbouw) weten.

Regio's
Vier regio's die in aanmerking komen liggen in Oost-Brabant en Limburg. De andere twee liggen in het oosten van het land.
Voor de overige veertien regio's blijft de ophok- en afschermplicht voorlopig van kracht.

In de blauwe gebieden wordt de ophokplicht per 30 maart opgeheven

Vogelgriep
Het ministerie heeft met twee onderzoeksinstituten per regio gekeken naar een aantal factoren, zoals de aanwezigheid van watervogels, de hoeveelheid aanwezig pluimvee en eerdere besmettingen met vogelgriep. Zes regio's kwamen in die analyse uit de bus rollen als 'laag risico' en daar kan, als dat zo blijft, vrijdag de ophokplicht worden opgeheven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen