Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedecimeerd VVV legt het af tegen ADO

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 22:41

VVV-Venlo heeft de knappe uitzege van vorige week, bij FC Utrecht, in Den Haag geen passend vervolg kunnen geven. In de Hofstad won ADO Den Haag met 1-0 van de Venlonaren.

Het werd een lastig verhaal voor het team van Robert Maaskant toen Danny Post halverwege de tweede helft met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd het veld moest verlaten.

Geen spektakel
De openingsfase in Den Haag was voor ADO. Zonder levensgrote kansen te creëren nam de formatie van Alfons Groenendijk het VVV-doel onder vuur, maar keeper Thorsten Kirschbaum liet zich niet verrassen. Het duurde even vooordat VVV zich aan de overkant meldde, in een eerste helft die bepaald niet bol stond van het spektakel.

Op slag van rust
Desalniettemin mocht VVV niet klagen dat scheidsrechter Siemen Mulder weigerde de bal op de stip te leggen na een charge van Chris Kum op ADO-spits Tomas Necid. Toch ging VVV met een slecht gevoel de pauze in, want op slag van rust zette ADO de 1-0 op het bord. Shaquille Pinas kon een afgemeten vrije trap van dichtbij onbedreigd binnenwerken.

Lat
Ook in het tweede bedrijf nam ADO aanvankelijk het meeste initiatief en moest onder meer een bal van de lijn worden gehaald door Kum. Toch was VVV zéér dichtbij de gelijkmaker, ware het niet dat de poging van Jerome Sinclair - die toch bedoeld leek als voorzet - op de lat uiteen spatte. Tussendoor hadden Post en ADO-speler Erik Falkenburg een gele kaart gepakt bij een opstootje.

Kaarten en kansen
Die gele kaart kwam Post duur te staan, want toen hij twintig minuten voor tijd aan de rem moest trekken bij een aanval van de thuisploeg kon Mulder niet anders dan de VVV-captain op zijn tweede gele prent te trakteren. In het vervolg regende het kaarten én kansen over en weer, en bleek ADO niet in staat het numeriek overwicht ook in een ruimere marge uit te drukken.

Rechterrijtje
In het slot was er nog een mogelijkheid voor Haji Wright om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar het ontbrak de invaller aan finesse. Daardoor liep VVV tegen haar derde nederlaag van het seizoen aan en zakken de Venlonaren van de negende plek naar het rechterrijtje, met zes punten uit vijf duels. Voor ADO was het de eerste overwinning dit seizoen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen