Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gebruik drankbril bij alle rijscholen'

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 16:43

"Het gebruik van de drankbril zou bij iedere rijschool in Nederland standaard moeten zijn." Dat vindt rij-instructeur Joost van Elst uit Weert die de bril regelmatig inzet.

Met de drankbril krijgen gebruikers een beeld van wat iemand ziet die alcohol heeft gedronken.

Troebel
Er zijn verschillende drankbrillen met andere effecten. Zo kan iemand een bril opzetten waarmee hij kan zien hoe het beeld is van iemand die enkele glazen op heeft, maar ook van iemand die zwaar beschonken achter het stuur zit.

Campagnes
Ondanks campagnes om de BOB te zijn, kruipen regelmatig mensen met een slok teveel op achter het stuur. Ook al met twee glazen alcohol blijkt het zicht een gevaar voor de omgeving te zijn. Bestuurders die de bril gebruiken worden met de neus op de feiten gedrukt en gaan volgens Van Elst niet zo snel met alcohol rijden.

Jonge bestuurders
De bril standaard gebruiken bij een rijles moet volgens de rij-instructeur ook jonge bestuurders inzicht geven om niet te rijden als ze alcohol hebben gedronken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen