Overslaan en naar de inhoud gaan

'Gebruik drankbril bij alle rijscholen'

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 16:43

"Het gebruik van de drankbril zou bij iedere rijschool in Nederland standaard moeten zijn." Dat vindt rij-instructeur Joost van Elst uit Weert die de bril regelmatig inzet.

Met de drankbril krijgen gebruikers een beeld van wat iemand ziet die alcohol heeft gedronken.

Troebel
Er zijn verschillende drankbrillen met andere effecten. Zo kan iemand een bril opzetten waarmee hij kan zien hoe het beeld is van iemand die enkele glazen op heeft, maar ook van iemand die zwaar beschonken achter het stuur zit.

Campagnes
Ondanks campagnes om de BOB te zijn, kruipen regelmatig mensen met een slok teveel op achter het stuur. Ook al met twee glazen alcohol blijkt het zicht een gevaar voor de omgeving te zijn. Bestuurders die de bril gebruiken worden met de neus op de feiten gedrukt en gaan volgens Van Elst niet zo snel met alcohol rijden.

Jonge bestuurders
De bril standaard gebruiken bij een rijles moet volgens de rij-instructeur ook jonge bestuurders inzicht geven om niet te rijden als ze alcohol hebben gedronken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen