Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gebruik baan MAA: Tweede Kamer wil overgangsconstructie

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 19:54

De Tweede Kamer wil dat de gedoogconstructie op Maastricht-Aachen Airport voor het gebruik van de volledige lengte van de start-en landingsbaan niet op 1 januari stopt.

Er moet een overgangsperiode komen, zo staat in een aangenomen motie van PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen. Die kreeg de steun van de regeringspartijen VVD en CDA en van de oppositiepartijen PvdA, DENK, SGP en Forum voor Democratie.

Knelpunten
Volgens Graus kan het acute stoppen met gedogen leiden tot knelpunten op het gebied van veiligheid en bovendien onevenredige economische schade tot gevolg hebben. VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen moet daarover in overleg met de luchthaven, aldus de motie. De minister zelf had daar ook geen probleem mee en kon dan ook leven met de motie, zo maakte zij eerder tijdens een debat duidelijk.

Vergunning
Eind november besloot de provincie als eigenaar van het vliegveld in Beek om de lopende aanvraag voor een nieuwe vergunning in te trekken. Daarin was het gebruik van de hele 2750 meter van de start- en landingsbaan voorzien. Op basis daarvan werd het gebruik ervan alvast gedoogd.

Afspraken
Door het stoppen van de vergunningsaanvraag verviel ook het gedogen. Maar om de afspraken met een aantal vrachtmaatschappijen te kunnen nakomen, vroeg de provincie om het gedogen toch tot 1 april te verlengen. Aan die wens komt een meerderheid van de Tweede Kamer nu tegemoet, nadat de minister eerder had gezegd dat verlenging van het gedogen juridisch niet kon.

Het intrekken van de aanvraag voor de vergunning had te maken met verkeerde berekeningsmethoden van de geluidsoverlast en de toenemende kritiek van omwonenden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen