Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gebruik baan MAA: Tweede Kamer wil overgangsconstructie

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 19:54

De Tweede Kamer wil dat de gedoogconstructie op Maastricht-Aachen Airport voor het gebruik van de volledige lengte van de start-en landingsbaan niet op 1 januari stopt.

Er moet een overgangsperiode komen, zo staat in een aangenomen motie van PVV-kamerlid Dion Graus uit Heerlen. Die kreeg de steun van de regeringspartijen VVD en CDA en van de oppositiepartijen PvdA, DENK, SGP en Forum voor Democratie.

Knelpunten
Volgens Graus kan het acute stoppen met gedogen leiden tot knelpunten op het gebied van veiligheid en bovendien onevenredige economische schade tot gevolg hebben. VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen moet daarover in overleg met de luchthaven, aldus de motie. De minister zelf had daar ook geen probleem mee en kon dan ook leven met de motie, zo maakte zij eerder tijdens een debat duidelijk.

Vergunning
Eind november besloot de provincie als eigenaar van het vliegveld in Beek om de lopende aanvraag voor een nieuwe vergunning in te trekken. Daarin was het gebruik van de hele 2750 meter van de start- en landingsbaan voorzien. Op basis daarvan werd het gebruik ervan alvast gedoogd.

Afspraken
Door het stoppen van de vergunningsaanvraag verviel ook het gedogen. Maar om de afspraken met een aantal vrachtmaatschappijen te kunnen nakomen, vroeg de provincie om het gedogen toch tot 1 april te verlengen. Aan die wens komt een meerderheid van de Tweede Kamer nu tegemoet, nadat de minister eerder had gezegd dat verlenging van het gedogen juridisch niet kon.

Het intrekken van de aanvraag voor de vergunning had te maken met verkeerde berekeningsmethoden van de geluidsoverlast en de toenemende kritiek van omwonenden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen