Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrouilleerde sterrenkoks doven vuur onder conflict

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 17:03

Het geschil tussen de gebrouilleerde topkoks Hans van Wolde en Servais Tielman is na maanden gesteggel voorbij.

De twee culinaire kemphanen hebben een regeling getroffen, waarmee ook de rechtszaak die speelde van de baan is. Dat meldt Chapeau Magazine.

Geld
Volgens de regeling krijgt Tielman een onbekende financiële tegemoetkoming van zijn voormalige leermeester Van Wolde.

Waterschade
Aanleiding voor het maandenlang voortsudderende conflict was de overname door Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You eind 2018, de oude zaak van zijn voormalige leermeester Hans van Wolde. Volgens Tielman was er aanzienlijke waterschade in de keuken van het Maastrichtse restaurant, en had Van Wolde dat bij de verkoop verzwegen.

Tonnen schade
Om alles te repareren zou het restaurant zeker twee maanden dicht moeten, wat Tielman naar eigen zeggen 'enkele tonnen' zou kosten. Van Wolde wilde daar niks van weten, waarop Tielman naar de rechter stapte. Die wees de eis van Tielman af, maar die had de messen al geslepen voor een juridische bodemprocedure.

Lees ook: Juridische strijd om Beluga gaat door

Voorbij
Die rechtszaak is met het tekenen van de overeenkomst tussen de koks voorbij. Ook kunnen er over en weer nu geen claims meer worden ingediend over de kwestie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen