Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebroken rug houdt kickbokser niet tegen: hij wil naar Glory

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 16:58

Mitch Kuijpers uit Haler brak zijn rug op twee plaatsen. Maar de 34-jarige kickbokser herstelde wonderbaarlijk. Inmiddels is hij professional.

Kuijpers is misschien al wat op leeftijd maar barst nog van de ambities. Hij wil de internationale top halen en hoopt stiekem op een uitnodiging van Glory: de grootste kickboksorganisatie ter wereld en bekend door Rico Verhoeven.

Klompen
Met zijn rode baard is Kuijpers een opvallende verschijning tijdens de training in Eindhoven. Maar niet alleen daarom. Terwijl de rest op slippers naar de mat loopt, doet Kuijpers dat altijd op klompen. "Naast kickbokser ben ik boer, vandaar de klompen. Daar loop ik de hele dag op, zelfs richting de boksring."

Video: L1

Worstelen
De boer uit Haler traint 2 keer per dag in Eindhoven. Maar jaren geleden zag de wereld er anders uit. Toen deed Kuijpers nog aan show-worstelen en brak hij zijn rug op twee plekken tijdens een training. Zes weken lag hij plat en kreeg hij een corset. Na een lang revalidatietraject staat hij weer in de ring.

Turkije
Inmiddels heeft hij zeventien profpartijen onder zijn gordel waarvan hij er twee werden verloor. Nu hoopt hij op een uitnodiging van Glory, de grote organisatie die ook Rico Verhoeven en Badr Hari, onder contract heeft staan. Op 21 maart heeft hij op een groot internationaal toernooi in Istanbul weer de kans zich in de kijker te vechten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen