Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebroken rug houdt kickbokser niet tegen: hij wil naar Glory

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 16:58

Mitch Kuijpers uit Haler brak zijn rug op twee plaatsen. Maar de 34-jarige kickbokser herstelde wonderbaarlijk. Inmiddels is hij professional.

Kuijpers is misschien al wat op leeftijd maar barst nog van de ambities. Hij wil de internationale top halen en hoopt stiekem op een uitnodiging van Glory: de grootste kickboksorganisatie ter wereld en bekend door Rico Verhoeven.

Klompen
Met zijn rode baard is Kuijpers een opvallende verschijning tijdens de training in Eindhoven. Maar niet alleen daarom. Terwijl de rest op slippers naar de mat loopt, doet Kuijpers dat altijd op klompen. "Naast kickbokser ben ik boer, vandaar de klompen. Daar loop ik de hele dag op, zelfs richting de boksring."

Video: L1

Worstelen
De boer uit Haler traint 2 keer per dag in Eindhoven. Maar jaren geleden zag de wereld er anders uit. Toen deed Kuijpers nog aan show-worstelen en brak hij zijn rug op twee plekken tijdens een training. Zes weken lag hij plat en kreeg hij een corset. Na een lang revalidatietraject staat hij weer in de ring.

Turkije
Inmiddels heeft hij zeventien profpartijen onder zijn gordel waarvan hij er twee werden verloor. Nu hoopt hij op een uitnodiging van Glory, de grote organisatie die ook Rico Verhoeven en Badr Hari, onder contract heeft staan. Op 21 maart heeft hij op een groot internationaal toernooi in Istanbul weer de kans zich in de kijker te vechten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen