Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebroeders Martina rouwen om overleden doelman Curaçao

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 15:47

MVV-tweelingbroers Shermaine en Shermar Martina zijn in diepe rouw. De keeper van Curaçao, Jairzinho Pieter, overleed maandag plotseling op 31-jarige leeftijd in een hotel in Port-Au-Prince.

Het voetbalteam is momenteel in Curaçao voor de Nations League-wedstrijden in Haïti aanwezig. De doodsoorzaak van Pieter is vooralsnog onbekend.

Haïti
Shermar Martina is in Haïti voor de Nations League-wedstrijden aanwezig. Zijn broer Shermaine stapte vorige week op het vliegtuig terug naar Nederland omdat hij door de bond niet fit bevonden werd. Zondag boekte het nationale elftal van Curaçao een 1-0 overwinning op Haïti.

Tweeluik
Dinsdagavond (middernacht Nederlandse tijd) staat voor Shermar Martina de tweede ontmoeting met Haïti op het programma. De voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika (CONCACAF) liet dinsdag weten dat de wedstrijd van vanavond gewoon gespeeld gaat worden.

Emoties
In de selectie van Curaçao spelen veel voetballers die actief zijn op de Nederlandse velden. Ook Roda-verdediger Roshon van Eijma zit in het nationale elftal. Op verschillende social media-kanalen uiten de spelers hun emoties.

MVV laat in een reactie aan L1 weten dat zowel Shermar als Shermaine niet bereikbaar voor commentaar zijn.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen