Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Gebrek aan waardering' reden voor overstap Van der Linden

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 16:18

Een gebrek aan waardering voor zijn werk als Statenlid door het Limburgs bestuur van 50Plus is voor Henk van der Linden een belangrijke reden geweest om over te stappen naar de fractie van Lokaal-Limburg.

Dat zegt hij in een toelichting op zijn besluit.

Keuzes
Van der Linden stelt dat het bestuur allerlei keuzes heeft gemaakt zonder hem daarbij te betrekken. Voorbeelden wil hij echter niet noemen. "Op een gegeven moment houdt het op. Mensen gaan voor hun eigen kop en politieke carrière. Ze zijn stokdoof", aldus Van der Linden.

Voortdurende geruzie
Hij ziet wat dat betreft een parallel tussen de Limburgse en landelijke problemen. 'Het voortdurende geruzie, geduvel en gerommel' binnen 50Plus landelijk heeft dan ook meegespeeld bij zijn opstappen uit de partij.

Net te laat
Wel heeft hij veel waardering voor landelijk voorzitter Geert Dales op wiens initiatief onlangs een aantal bestuursleden is afgezet tijdens een congres. "Die ingreep kwam echter net iets te laat voor mij", vertelt Van der Linden.

Zetel meegenomen
Hij vindt niet dat hij zijn zetel in het Limburgs Parlement terug had moeten geven aan 50Plus en niet had moeten meenemen naar Lokaal-Limburg. "Ik heb dat niet overwogen en hoef me ook niet te schamen dat ik mijn zetel meeneem. Want ik heb bijna vier jaar keihard gewerkt", zo vindt Van der Linden.

Verdubbeling
De vergadering van het Limburgs Parlement van 14 december is de eerste waarin hij deel uitmaakt van de fractie van Lokaal-Limburg. Die verdubbelt daarmee van één naar twee zetels.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen