Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Gebrek aan waardering' reden voor overstap Van der Linden

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 16:18

Een gebrek aan waardering voor zijn werk als Statenlid door het Limburgs bestuur van 50Plus is voor Henk van der Linden een belangrijke reden geweest om over te stappen naar de fractie van Lokaal-Limburg.

Dat zegt hij in een toelichting op zijn besluit.

Keuzes
Van der Linden stelt dat het bestuur allerlei keuzes heeft gemaakt zonder hem daarbij te betrekken. Voorbeelden wil hij echter niet noemen. "Op een gegeven moment houdt het op. Mensen gaan voor hun eigen kop en politieke carrière. Ze zijn stokdoof", aldus Van der Linden.

Voortdurende geruzie
Hij ziet wat dat betreft een parallel tussen de Limburgse en landelijke problemen. 'Het voortdurende geruzie, geduvel en gerommel' binnen 50Plus landelijk heeft dan ook meegespeeld bij zijn opstappen uit de partij.

Net te laat
Wel heeft hij veel waardering voor landelijk voorzitter Geert Dales op wiens initiatief onlangs een aantal bestuursleden is afgezet tijdens een congres. "Die ingreep kwam echter net iets te laat voor mij", vertelt Van der Linden.

Zetel meegenomen
Hij vindt niet dat hij zijn zetel in het Limburgs Parlement terug had moeten geven aan 50Plus en niet had moeten meenemen naar Lokaal-Limburg. "Ik heb dat niet overwogen en hoef me ook niet te schamen dat ik mijn zetel meeneem. Want ik heb bijna vier jaar keihard gewerkt", zo vindt Van der Linden.

Verdubbeling
De vergadering van het Limburgs Parlement van 14 december is de eerste waarin hij deel uitmaakt van de fractie van Lokaal-Limburg. Die verdubbelt daarmee van één naar twee zetels.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen