Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan kandidaten voorlopige doodsteek KERN Gennep

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 8:22

Partijen hebben vaak moeite om geschikte kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat landelijke beeld geldt ook voor veel gemeentes in Limburg. In Gennep betekent het bijvoorbeeld dat de lokale partij KERN geen nieuwe kandidaten heeft kunnen vinden. Dat is pijnlijk, zeker omdat KERN nu nog 3 zetels telt, in de coalitie zit én een wethouder heeft.

Eigenbelang
Volgens fractievoorzitter Gerrie Ehren komt dat onder meer omdat de belangstelling voor politiek tanende is. "De mensen komen alleen nog maar als het om eigenbelang gaat. En bij een verjaardag kun je tegenwoordig niet meer pronken met een raadslidmaatschap. 30 jaar geleden kon dat nog, maar nu zeggen ze: je bent wel gek dat je dat doet", aldus Ehren.

Volgens Ehren is het niet het definitieve einde voor KERN. Hij hoopt op een doorstart bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen