Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan kandidaten voorlopige doodsteek KERN Gennep

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 8:22

Partijen hebben vaak moeite om geschikte kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat landelijke beeld geldt ook voor veel gemeentes in Limburg. In Gennep betekent het bijvoorbeeld dat de lokale partij KERN geen nieuwe kandidaten heeft kunnen vinden. Dat is pijnlijk, zeker omdat KERN nu nog 3 zetels telt, in de coalitie zit én een wethouder heeft.

Eigenbelang
Volgens fractievoorzitter Gerrie Ehren komt dat onder meer omdat de belangstelling voor politiek tanende is. "De mensen komen alleen nog maar als het om eigenbelang gaat. En bij een verjaardag kun je tegenwoordig niet meer pronken met een raadslidmaatschap. 30 jaar geleden kon dat nog, maar nu zeggen ze: je bent wel gek dat je dat doet", aldus Ehren.

Volgens Ehren is het niet het definitieve einde voor KERN. Hij hoopt op een doorstart bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen