Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan geschikt personeel remt groei MKB

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 21:54

Het midden- en kleinbedrijf in Limburg wordt in zijn groei geremd, doordat er te weinig geschikte werknemers te vinden zijn.

Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in Maastricht. Zij heeft bij de provincie Limburg aandacht gevraagd voor de kwestie.

Steun
Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien, of zelfs hun bedrijf niet voortzetten, door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Princen: "Het is echt een hot item op dit moment. We hebben ook ondersteuning op dat punt nodig. Daar moet de politiek samen met ons naar kijken. Want als de bedrijven niet aan de juiste mensen kunnen komen, kunnen we niet verder groeien."

Arbeidsmigranten
MKB Limburg probeert samen met de provincie en gemeenten de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren. "We kunnen niet meer zonder ze, hebben ze gewoon heel hard nodig. En we willen daar heel graag met de politiek naar kijken. Hoe kunnen we dat samen oppakken en kijken hoe ze goed gehuisvest worden", zegt Princen.

Innovatie
Ook innovatie is van belang voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf, zegt de voorvrouw van de belangenvereniging. De politiek moet bedrijven ervan bewust maken dat ze moeten innoveren om ze de kans te geven te groeien.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts