Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan geschikt personeel remt groei MKB

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 21:54

Het midden- en kleinbedrijf in Limburg wordt in zijn groei geremd, doordat er te weinig geschikte werknemers te vinden zijn.

Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in Maastricht. Zij heeft bij de provincie Limburg aandacht gevraagd voor de kwestie.

Steun
Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien, of zelfs hun bedrijf niet voortzetten, door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Princen: "Het is echt een hot item op dit moment. We hebben ook ondersteuning op dat punt nodig. Daar moet de politiek samen met ons naar kijken. Want als de bedrijven niet aan de juiste mensen kunnen komen, kunnen we niet verder groeien."

Arbeidsmigranten
MKB Limburg probeert samen met de provincie en gemeenten de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren. "We kunnen niet meer zonder ze, hebben ze gewoon heel hard nodig. En we willen daar heel graag met de politiek naar kijken. Hoe kunnen we dat samen oppakken en kijken hoe ze goed gehuisvest worden", zegt Princen.

Innovatie
Ook innovatie is van belang voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf, zegt de voorvrouw van de belangenvereniging. De politiek moet bedrijven ervan bewust maken dat ze moeten innoveren om ze de kans te geven te groeien.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen