Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan geschikt personeel remt groei MKB

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 21:54

Het midden- en kleinbedrijf in Limburg wordt in zijn groei geremd, doordat er te weinig geschikte werknemers te vinden zijn.

Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in Maastricht. Zij heeft bij de provincie Limburg aandacht gevraagd voor de kwestie.

Steun
Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien, of zelfs hun bedrijf niet voortzetten, door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Princen: "Het is echt een hot item op dit moment. We hebben ook ondersteuning op dat punt nodig. Daar moet de politiek samen met ons naar kijken. Want als de bedrijven niet aan de juiste mensen kunnen komen, kunnen we niet verder groeien."

Arbeidsmigranten
MKB Limburg probeert samen met de provincie en gemeenten de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren. "We kunnen niet meer zonder ze, hebben ze gewoon heel hard nodig. En we willen daar heel graag met de politiek naar kijken. Hoe kunnen we dat samen oppakken en kijken hoe ze goed gehuisvest worden", zegt Princen.

Innovatie
Ook innovatie is van belang voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf, zegt de voorvrouw van de belangenvereniging. De politiek moet bedrijven ervan bewust maken dat ze moeten innoveren om ze de kans te geven te groeien.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen