Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan geschikt personeel remt groei MKB

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 21:54

Het midden- en kleinbedrijf in Limburg wordt in zijn groei geremd, doordat er te weinig geschikte werknemers te vinden zijn.

Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in Maastricht. Zij heeft bij de provincie Limburg aandacht gevraagd voor de kwestie.

Steun
Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien, of zelfs hun bedrijf niet voortzetten, door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Princen: "Het is echt een hot item op dit moment. We hebben ook ondersteuning op dat punt nodig. Daar moet de politiek samen met ons naar kijken. Want als de bedrijven niet aan de juiste mensen kunnen komen, kunnen we niet verder groeien."

Arbeidsmigranten
MKB Limburg probeert samen met de provincie en gemeenten de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren. "We kunnen niet meer zonder ze, hebben ze gewoon heel hard nodig. En we willen daar heel graag met de politiek naar kijken. Hoe kunnen we dat samen oppakken en kijken hoe ze goed gehuisvest worden", zegt Princen.

Innovatie
Ook innovatie is van belang voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf, zegt de voorvrouw van de belangenvereniging. De politiek moet bedrijven ervan bewust maken dat ze moeten innoveren om ze de kans te geven te groeien.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen