Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebrek aan geschikt personeel remt groei MKB

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 21:54

Het midden- en kleinbedrijf in Limburg wordt in zijn groei geremd, doordat er te weinig geschikte werknemers te vinden zijn.

Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in Maastricht. Zij heeft bij de provincie Limburg aandacht gevraagd voor de kwestie.

Steun
Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien, of zelfs hun bedrijf niet voortzetten, door een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Princen: "Het is echt een hot item op dit moment. We hebben ook ondersteuning op dat punt nodig. Daar moet de politiek samen met ons naar kijken. Want als de bedrijven niet aan de juiste mensen kunnen komen, kunnen we niet verder groeien."

Arbeidsmigranten
MKB Limburg probeert samen met de provincie en gemeenten de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren. "We kunnen niet meer zonder ze, hebben ze gewoon heel hard nodig. En we willen daar heel graag met de politiek naar kijken. Hoe kunnen we dat samen oppakken en kijken hoe ze goed gehuisvest worden", zegt Princen.

Innovatie
Ook innovatie is van belang voor het versterken van het midden- en kleinbedrijf, zegt de voorvrouw van de belangenvereniging. De politiek moet bedrijven ervan bewust maken dat ze moeten innoveren om ze de kans te geven te groeien.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen